IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυγερινός Ηλιόπουλος: Οι "λάθος" χάρτες θέλουν να μας προετοιμάσουν για αλλαγές...
23.11.18

Παρέμβαση στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ και στο IONION FM έκανε ο συνταξιούχος αστυνομικός Αυγερινός Ηλιόπουλος για να καταγγείλει το πρόβλημα που προέκυψε με τις ατζέντες της αστυνομίας, οι οποίες αποτύπωναν το κράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία και το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου ως ανεξάρτητο κράτος Βόρειας Κύπρου! Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι δεν θεωρεί λάθος το γεγονός, γιατί αυτού του είδους τα θέματα που συμβαίνουν, είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα και κάτι που επαναλαμβάνεται δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως λάθος. Είπε ακόμη ότι αυτά αποσκοπούν προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για πράγματα που έχουν προαποφασιστεί και σχεδιαστεί επί χάρτου.


ΑΚΟΥΣΤΕ (36)

Θ. Παναγούλης: Το Λιμενικό Ταμείο έχει κάνει στάση πληρωμών από 31/8/18
23.11.18

Εξηγήσεις για την πράξη του να καταθέσει μομφή κατά της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου έδωσε στο IONION FM ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» κ. Θανάσης Παναγούλης, ο οποίος εξήγησε ότι το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου έχει χάσει την πλειοψηφία από 5μήνου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει σοβαρά θέματα που αφορούν το λιμάνι. Ο κ. Παναγούλης επέρριψε την ευθύνη για την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι, στον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ευθύνεται περισσότερο από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Βαρουξή.


ΑΚΟΥΣΤΕ (38)

"Κάκιστες συνθήκες εργασίας των οικοδόμων"
22.11.18

Ο Ν. Καλάκος για το πού οδηγείται η Ελληνική οικονομία
22.11.18

Η εκδοχή Αντωνακόπουλου για το λιμάνι
21.11.18

Ο Φραγκίσκος Κολόσακας για τα "του λιμανιού και του σαλονιού"
21.11.18

Ηλεία: Η ελευθερία του τύπου για άλλη μια φορά στο εδώλιο! Ο εκδότης της εφημ. "ΠΡΩΤΗ" για την σύλληψή του
20.11.18

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα και μάλιστα από ανθρώπους που θα έπρεπε να υπερασπίζονται την ελευθεροτυπία» δήλωσε ο εκδότης της εφημερίδας ΠΡΩΤΗ Κώστας Λάμπρος στο IONION FM σχετικά με την σύλληψή του μετά την μήνυση σε βάρος του από άλλον εκδότη του νομού. Η μήνυση υπεβλήθη στην αστυνομία γι’ αυτό είχε και αυτήν την εξέλιξη (σ.σ. της σύλληψης) είπε ο κύριος Λάμπρος.

Όσον αφορά την ουσία της μήνυσης, «αυτή οφείλεται σε ένα έγγραφο που είχε αποσταλεί από την υπάλληλο προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου ότι από το γραφείο της έλλειπαν τα πρακτικά και αυτό το έγγραφο δημοσιεύσαμε χωρίς κρίσεις ή οτιδήποτε άλλο. Ένα έγγραφο δημόσιο υπό την έννοια ότι αυτό είχε κοινοποιηθεί προς όλα τα μέλη του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου», είπε ο κ. Λάμπρος. Ο κ. Λάμπρος επέμεινε στο ζήτημα της ελευθεροτυπίας το οποίο αφορά όλα τα ΜΜΕ όπως είπε και σημείωσε με έμφαση ότι αυτό το θέμα είχε τεθεί στο συνέδριο του Ναυπλίου από τις Ενώσεις Περιφερειακού Τύπου, όπου  έγινε αντικείμενο αρνητικής κριτικής από 150 εκδότες. Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό το συμβάν είναι προϊόν πανικού καθ’ ότι σχετίζεται με την δημοσίευση από πλευράς του Γ.Γ. του δήμου Πύργου, ενός πολυσέλιδου υπομνήματος σε σχέση με τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και άλλα σχετικά θέματα με αυτό.             


ΑΚΟΥΣΤΕ (62)

Ο Γ. Γεωργόπουλος για το Ελληνικό Ωδείο Πύργου
20.11.18

Για τον Μουσικό Σύλλογο ΟΡΦΕΥΣ μίλησε στο IONION FM  ο διευθυντής του Γιώργος Γεωργόπουλος. Είπε ότι οι εγγραφές του πρώτου εξαμήνου έχουν τελειώσει ενώ οι εγγραφές για το δεύτερο εξάμηνο αρχίζουν από 15 Ιανουαρίου 19 μέχρι 15 Φεβρουαρίου 19. Η διάρκεια των σπουδών ποικίλει και εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις και είναι άλλη αν ακολουθήσεις σπουδές για να έχεις μια στοιχειώδη επάρκεια ενώ αν θέλεις να ακολουθήσεις κλασσικές σπουδές, είναι από έξι μέχρι δώδεκα χρόνια. Ο κ. Γεωργόπουλος είπε ότι το κόστος διακυμαίνεται και εξαρτάται από τι θέλεις να σπουδάσεις, πάντως, όπως είπε, είναι κόστος προσιτό. Μίλησε ακόμη και για τις δημόσιες εκδηλώσει που κάνει το Ελληνικό Ωδείο Πύργου και ανέφερε χαρακτηριστικά την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου στο θέατρο Απόλλων.


ΑΚΟΥΣΤΕ (41)

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με Αραχωβίτη, για το λάδι
20.11.18

Συνάντηση εργασίας είχε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, και τους συνεργάτες του, παρουσία της Υφυπουργού Οικονομικών, κα Αικατερίνη Στεργίου Παπανάτσιου, για το φλέγον ζήτημα των ζημιών στην ελαιοπαραγωγή.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, όπως δήλωσε στο IONION FM, μετέφερε στον Υπουργό την σοβαρότατη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νομό Ηλείας μετά από την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής σε μεγάλο ποσοστό τόσο από το δάκο όσο και από το γλοιοσπόριο, αλλά και λόγω της κλιματικής αλλαγής και αιτήθηκε το Υπουργείο να προβεί σε σειρά ενεργειών, ώστε αφενός να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγή για τη ζημία τους φέτος, αλλά και να προστατευθούν από ανάλογη ζημία στο μέλλον.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου συγκεκριμένα ζήτησε:

  • πρόβλεψη αποζημίωσης προς τους ελαιοπαραγωγούς για τις ζημίες από τον δάκο, το γλοιοσπόριο και τις κλιματικές αλλαγές είτε από εθνικούς πόρους, μέσω του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή, είτε από Ευρωπαϊκούς πόρους, τους οποίους θα πρέπει να αιτηθεί ο Υπουργός και κατά το Συμβούλιο Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο λαμβάνει χώρα αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες,
  • αίτηση προς την Κομισιόν για πρόσθετα κονδύλια για τη γεωργική παραγωγή της χώρας μας, ώστε η γεωργική παραγωγή να προσαρμοστεί καλύτερα στις κλιματικές αλλαγές (special adaptation fund for agriculture in Greece),
  • νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι προκηρύξεις και ο διαγωνισμός για την δακοκτονία να ολοκληρώνονται εγκαίρως κατά τα επόμενα χρόνια και να μην υπάρχουν πάλι αντίστοιχες καθυστερήσεις, καθώς επίσης και αύξηση των κονδυλίων για το δάκο και
  • έρευνα για την πρόληψη και αντιμετώπιση για το γλοιοσπόριο, ώστε να προβούν ενημερωμένοι πλέον οι ελαιοπαραγωγοί στις κατάλληλες προληπτικές ενέργειες.

Όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε για το θέμα...

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την κα Αυγερινοπούλου ότι πράγματι θα ζητήσει οικονομική ενίσχυση από τις Βρυξέλλες, ενώ δεν δεσμεύτηκε επί του παρόντος για παροχή αποζημίωσης είτε από Ευρωπαϊκά είτε από εθνικά κονδύλια για τους ελαιοπαραγωγούς. Επίσης, ενημέρωσε ότι κατά την διυπουργική σύσκεψη που έλαβε χώρα μεταξύ του ιδίου και του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαρίση, κατέληξαν σε κείμενο νομοθετικής ρύθμισης η οποία ευελπιστούν να βελτιώσει το πλαίσιο της δακοκτονίας, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις την επόμενη χρονιά, παρόλα αυτά, το ζήτημα δεν φαίνεται να έχει ρυθμιστεί πλήρως, εναπόκειται δε ιδίως στις Περιφέρειες η έγκαιρη ολοκλήρωση του Προγράμματος Δακοκτονίας.

Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Δακοκτονίας

Περαιτέρω, η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε και για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα δακοκτονίας, το οποίο θα αρχίσει σε λίγες εβδομάδες σε περιοχές της Κρήτης υπό του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στα Χανιά, με βάση το οποίο θα παρακολουθείται ο δάκος με ηλεκτρονική μέτρηση. Η παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ζήτησε, αν το πρόγραμμα επιτύχει στην πιλοτική του εφαρμογή φέτος, την εφαρμογή του και στο Ν. Ηλείας για την επόμενη χρονιά, καθώς φαίνεται να έχει πολλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Συνάντηση με Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μπαγινέτα

Η Δρ. Αυγερινοπούλου σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί για το φλέγον ζήτημα της στήριξης των ελαιοπαραγωγών με τον κ. Μπαγινέτα, Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (41)

Χρήστος Βαλλιανάτος: Αν συνεχίσουμε έτσι θα βλέπουμε την σταφίδα σε... φωτογραφία! Έκκληση για την βιομηχανική τομάτα
20.11.18

Ο Πρόεδρος  Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλλιανάτος μιλάει στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος» και κάνει έκκληση να κρατήσουμε ζωντανή την καλλιέργεια της Βιομηχανικής τομάτας στον Νομό Ηλείας, επισημαίνει ότι οι λάθος πολιτικές θα μας κάνουν να βλέπουμε την σταφίδα σε φωτογραφία και παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για την καταστροφή στο λάδι, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για ερήμωση της Ηλείας από αγρότες και αγροτική παραγωγή.


ΑΚΟΥΣΤΕ (11)

Νίκος Ιγγλέσης: «Στρατηγικές Επιλογές Επιβίωσης του Ελληνισμού»
16.11.18

Νίκος Παπαβασιλείου: Ζούμε την κυριαρχία της οικονομίας στην πολιτική
16.11.18

Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου ήταν χιλιάδες και όχι η μικρή μερίδα που δέχτηκε να εμπορευματοποιηθεί, είπε ο πρώην προϊστάμενος της Κτηματική υπηρεσίας Ηλείας Νίκος Παπαβασιλείου μιλώντας στο IONION FM, επ’ ευκαιρία της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου. Όπως είπε… Ψωμί σημαίνει κατανομή του παραγόμενου πλούτου και παραμένει αιτούμενο. Η Παιδεία έχει πλήρως μετατραπεί σε εμπόρευμα, που σημαίνει ταξική προσέγγιση. Χωρίς λεφτά για φροντιστήρια δεν περνάς στο πανεπιστήμιο, ούτε κάνεις μεταπτυχιακό. Ελευθερία με βάση τα δυο προηγούμενα δεν υπάρχει, άρα το σύνθημα είναι ακόμη ζητούμενο. Για τον εορτασμό της μέρας αυτής ο κ. Παπαβασιλείου είπε ότι υπάρχει ο τύποις εορτασμός (κατάθεση στεφάνων) και ο ουσιαστικός εορτασμός, κατά πόσο δηλαδή τα αιτήματα της εξέγερσης τα αποδέχομαι, προσπαθώ να τα υλοποιήσω και παλεύω γι’ αυτά.


ΑΚΟΥΣΤΕ (47)

Γιώργος Καραμπελιάς στο IONION FM: Ζούμε την απόλυτη διάλυση!
15.11.18

Ο Γ. Νταβρής για την πολιτική επικαιρότητα και την αναθεώρηση του συντάγματος
15.11.18

Στο κράτος της Ζαχάρως είναι όλα... "σαν να ήταν χθες"! Γρ. Κλημαντίρης: Ο Πανταζής πάντα ζει και ασκεί καθήκοντα δημάρχου!!!
13.11.18

Δεν είναι αστείο ούτε ανέκδοτο με δημάρχους! Είναι δυνατόν ο καθαιρεθείς Δήμαρχος κ. Πανταζής Χρονόπουλος να είναι ακόμη ο ασκών την Διοίκηση του Δήμου Ζαχάρως, όπως ισχυρίζεται OnAir με παρέμβασή του στιν σταθμό, ο Πρόεδρος της ΔΕΗΑΖ κ. Γρηγότης Κλημαντίρης; Σημεία και τέρατα σήμερα στον αέρα του IONION FM, ότι ο αποταχθείς δήμαρχος Ζαχάρως διορίζει δημάρχους, ελέγχει δημοτικό συμβούλιο σαν να είναι δήμαρχος εν ενεργεία, παρίσταται στα δημοτικά συμβούλια και ποτέ δεν έπαυσε στην πράξη να ασκεί καθήκοντα δημάρχου. Το περίεργο είναι ότι αυτό θεωρείται κανονικότητα στη Ζαχάρω και είναι - μέχρι στιγνής - αποδεκτό από την δικαιοσύνη.


ΑΚΟΥΣΤΕ (81)

 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ