IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Γιώργος Κοντογιάννης στο IONION FM για την υποψηφιότητά του, για την τοπική επικαιρότητα και για την πολιτική της γκαζόζας
04.02.19

Η απλή αναλογική ανοίγει την όρεξη σε πολλούς να δοκιμάσουν την τύχη τους
04.02.19

Η απλή αναλογική ανοίγει την όρεξη σε πολλούς να δοκιμάσουν την τύχη τους και ως εκ τούτου έχει διευρυνθεί η προεκλογική περίοδος, είπε στο IONION FM ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Πύργου και υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος. Ο κ. Αντωνακόπουλος σημείωσε με νόημα ότι «εγώ κατεβαίνω υποψήφιος δήμαρχος και όχι για υποψήφιος αντιδήμαρχος», θέλοντας να τονίσει ότι οι νέοι  - λόγω απλής αναλογικής - διεκδικητές του δήμου δεν έχουν τους ίδιους στόχους με τους παλιούς. Αναφερόμενος στις πρόσφατες πλημμύρες ο κ. Αντωνακόπουλος είπε ότι είναι γνωστές οι αδυναμίες συγκεκριμένων περιοχών του Πύργου και ένας αιρετός πρέπει να κάνει σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα και στην πλευρά του νοσοκομείου και στην άλλη πλευρά της Αγκινάρας.   


ΑΚΟΥΣΤΕ (53)

Ο Γ. Νταβρής στο IONION FM για την πολιτική επικαιρότητα
01.02.19

Θάνος Τζήμερος στο IONION FM: Εφαρμόζουμε λάθος μοντέλο
31.01.19

Η "Δημιουργία, ξανά!" η οποία θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές αυτόνομα είναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει την εκ βάθρων αλλαγή του Δημόσιου Τομέα με κατάργηση της μονιμότητας των Δ.Υ. και πλήρη εφαρμογή της Πληροφορικής, ακόμα και στις εκλογές. Ο κ. Τζήμερος με αφορμή την επίσκεψή του στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έδωσε συνέντευξη στην Πρωινή Περίπολο και στον Δημήτρη Κολόκα. 

Ακούστε την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη


ΑΚΟΥΣΤΕ (31)

Γ. Γεωργιόπουλος: Το βασικό πρόβλημα ήταν οι πλημμύρες στον Αλφειό - Περιγραφή για τα προβλήματα σε όλη την Ηλεία
29.01.19

Το βασικό πρόβλημα είναι οι πλημμύρες στον Αλφειό είπε στο IONION FM ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, σχετικά με τα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία στον νομό Ηλείας. Το πρόβλημα εντοπίζεται από τον κάμπο της Παπαδούς και κάτω, σε όλη την κοιλάδα του Αλφειού και μέχρι τις εκβολές του ποταμού και κυρίως στον δήμο Κρέστενας Ανδρίτσαινας, δηλαδή Καλυβάκια, Μακρίσια από τη μια πλευρά και από Λούβρο, Κάμενα, Μουριά, Λιναριά από την άλλη πλευρά και μέχρι τον βιολογικό της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ Γεωργιόπουλος είπε ότι το ανάχωμα του αρχαιολογικού χώρου προστατεύει με ασφάλεια τον αρχαιολογικό χώρο και δεν υπάρχει κίνδυνος. Περιμένοντας αυτό το φαινόμενο έγιναν παρεμβάσεις σε μια αδυναμία που υπήρχε στο ανάχωμα Μακρισίων και άλλη μια στο ανάχωμα της Αρχαίας Ολυμπίας, τα οποία δούλεψαν. Βεβαίως υπήρξαν πλημμύρες σε καλλιεργημένες εκτάσεις υπήρξαν. Ο κ. Γεωργιόπουλος παρέμεινε στα αποτελέσματα της πλημμύρας στα Μακρίσια και παραδέχθηκε ότι οι κάτοικοι έχουν εν μέρει δίκιο. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (13)

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: "Η κατάσταση στα Άσπρα Σπίτια είναι χειρότερη από ποτέ"
29.01.19

"Η κατάσταση εδώ είναι χειρότερη από ποτέ" δήλωσε στο IONION FM ο πρόεδρος στα Άσπρα Σπίτια Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Και αυτό παρ' όλο που φέτος τα νερά ήταν λιγότερα από προηγούμενες φορές, εν τούτοις οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες. Αυτό το απέδωσε στο ότι δεν έχει γίνει κανένα έργο στην περιοχή. Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε καθαρισμό της κοίτης του ποταμού και όπως είπε αυτό είναι και το αίτημα όλων όσων βγήκαν δημοσίως στον σταθμό και το ζήτησαν. Παρ' όλα αυτά κανείς από τους υπεύθυνους δεν δείχνει να το αντιλαμβάνεται, συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος. Ανέφερε δε ότι το ποτάμι "τρώει" τις περιουσίες εκατέρωθεν της κοίτης, τόσο που οι ιδιοκτήτες κόβουν τις ελιές για ξύλα πριν τις πάρει το ποτάμι.


ΑΚΟΥΣΤΕ (69)

Κ. Νικολούτσος: Δεν φτάνει να επικαλούμεθα μόνο τις καιρικές συνθήκες, πρέπει να έχουμε μια προβλεπτικότητα
29.01.19

Παρέμβαση στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ και στο ΙΟΝΙΟΝ FM από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσο όσον αφορά την κακοκαιρία και τα προβλήματα που προκαλεί στη νότια περιφέρεια του Πύργου στην περιοχή της Αγγινάρας, όπου υπάρχουν πολλές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Οι άνθρωποι εκεί είναι σε απελπιστική κατάσταση είπε ο κ. Νικολούτσος. Και συμπλήρωσε ότι δεν φτάνει να επικαλούμεθα μόνο τις καιρικές συνθήκες, πρέπει να έχουμε μια προβλεπτικότητα. Το Επιμελητήριο ζητά να κηρυχθεί η περιοχή ως πλημμυρόπληκτη, αλλά πέραν τούτου το Επιμελητήριο θα ζητήσει να υπάρχει μια έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων. Όπως δήλωσε, δεν λειτουργούν τα προστατευτικά αντλιοστάσια. Και κατέληξε ότι πρέπει να μελετηθεί το φαινόμενο της Αγγινάρας καθ' ότι δεν είναι παραποτάμια περιοχή όπως οι περιοχές κοντά στον Αλφειό και παρ' όλα αυτά παρουσιάζε το ίδιο φαινόμενο περιοδικώς. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (40)

Μιλτ. Γεωργακόπουλος: «Όλος ο Δήμος είναι ένα απέραντο εργοτάξιο»
28.01.19

Γιώργος Χατζόπουλος: Κάθε χρόνο υποσχέσεις - από το 2003 καταστρέφεται ο κάμπος των Μακρισίων
28.01.19

Αλφειός: «Στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο»
28.01.19

Τα θέματα των πλημμυρών πρέπει να τα προσεγγίζουμε με νηφαλιότητα και ηρεμία, είπε παρεμβαίνοντας στο IONION FM και στην εκπομπή ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρέστενας Γιάννης Δάγκαρης, θέλοντας να διαφωνήσει με την προσέγγιση που έκανε νωρίτερα μέσω του σταθμού στο θέμα των πλημμυρών του Αλφειού, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χατζόπουλος. Για την κατάσταση στον Αλφειό, ο κ. Δάγκαρης δήλωσε «είμαστε θύματα της τακτικής και της στρατηγικής που ακολουθήθηκε τόσα χρόνια», το ότι δηλαδή δεν υπήρξε ποτέ ένα κοινό μέτωπο στα προβλήματα. Ο κ. Δάγκαρης είπε ότι δεν υπάρχει κοίτη στον Αλφειό λόγω προσχώσεων και ότι θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία για να γίνει καθαρισμός της κοίτης. «Στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο» δήλωσε ο κάτοικος των Μακρισίων Γιώργος Παρασκευόπουλος στην παρέμβασή του. Για την αντλία που δεν λειτουργεί, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι από την περσινή πλημμύρα πάλι δεν λειτουργούσε η αντλία και ανέλαβε η περιφέρεια να την επισκευάσει και αναρωτήθηκε τι έκαναν έναν χρόνο. Ο κ. Δάγκαρης απάντησε ότι επισκευάστηκε η αντλία αλλά χάλασε η άλλη!!«Συμφωνώ με τον Γεωργακόπουλο, διαφωνώ κάθετα με τον Χατζόπουλο. Χρειάζεται νηφαλιότητα, είμαστε όμως θύματα της τακτικής κάποιων», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος  Ανδρίτσαινας-Κρέσταινας κ. Γιάννης Δάγκαρης,  σχετικά με το θέμα των πλημμυρών. Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγιναν σοβαρές ζημιές και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ δεν δίδονται. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (51)

Μ. Πατσός: Τελικά το Βαρθολομιό είναι μέρος του δήμου Πηνειού;
25.01.19

Πρόταση ανάπλασης της εισόδου του Βαρθολομιού από την πλευρά της γέφυρας Πηνειού κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πηνειού Μένιος Πατσός. Όπως είπε στο IONION FM, προτείνει την χρηματοδότηση μελέτης που πρέπει να προβλέπει 1) την τακτοποίηση της εισόδου από την γέφυρα έως την διασταύρωση με τις οδούς Γεωργακοπούλου - Δήμητρας, 2) την παρέμβαση στην παλιά ιστορική γέφυρα, τόσο ώς προς την εμφάνιση όσο και προς τον έλεγχο και πιθανή ανάγκη για αποκατάσταση της στατικότητάς της, 3) Σύνδεση του αποκομένου παλιού δρόμου της παλιάς γέφυρας με τον καινούργιο δρόμο της νέας γέφυρας και αποκατάσταση του γύρω χώρου και 4) την αντικατάσταση των φωτιστικών στην Λουτρών Κυλλήνης, κατασκευή πεζοδρομίων μεταξύ Βαρθολομιού - Βρανά ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένας περιπατητικός διάδρομος δυο χιλιομέτρεων. Συμπλήρωσε ακόμη ότι χρήματα στο ταμείο του δήμου υπάρχουν για την χρηματοδότηση αυτής της πρότασης, αλλά κατόπιν πρότασης του δημάρχου, οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης - μεταξύ αυτών και εκείνοι του Βαρθολομιού(!) - απέρριψαν την πρόταση. 

Ο κ Πατσός απεκάλυψε ακόμη ότι αυτό το διάστημα εξελίσσονται έργα αναπλάσεων 3 εκατ. σε Τραγανό και άλλων 3 εκατ. σε Γαστούνη, ενώ υπάρχουν επιπλέον μελέτες έτοιμες προς χρηματοδότηση για την Γαστούνη, ύψους 5 εκατ. και αυτά τα χρήματα ο δήμαρχος τα εξασφαλίζει για ολόκληρο τον δήμο Πηνειού  και αναρωτήθηκε αν  τελικά το Βαρθολομιό είναι μέρος του δήμου Πηνειού. Ο κ. Πατσός μίλησε ακόμη για αδικία στα ανταποδοτικά τέλη μεταξύ της πρωτεύουσας του δήμου και του Βαρθολομιού


ΑΚΟΥΣΤΕ (138)

Γιώργης Τάκη Δόξας: Σιγοβράζουσα Αίτνα η Ελλάδα
25.01.19

«Λυπάμαι πάρα πολύ με αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας». Με αυτά τα λόγια μίλησε από την συχνότητα του IONION FM, ο Γιώργης Τάκη Δόξας. «Σας το λέω ξεκάθαρα κι ευθέως ότι δυστυχώς, όσοι αγαπάνε και πιστεύουν και έχουν βιώσει την διαδρομή της ζωής τους σ’ αυτή τη χώρα, σήμερα τους αποκαλούν εθνικιστές, φασίστες, ναζιστές και πάει λέγοντας. Ο κ. Δόξας δήλωσε πολύ ανήσυχος για τα τεκταινόμενα λέγοντας ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η σιγοβράζουσα Αίτνα και κάποια στιγμή θα ξεσπάσει. Και τότε ουαί και αλίμονο να μη χυθεί αδελφικό αίμα.

Εδώ δείτε το άρθρο του κ. Δόξα που υπήρξε αφορμή για την συζήτηση.

Οι ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ του ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ: Ο Καναπές, η Τηλεόραση, οι «πρόθυμοι» ψηφοφόροι της Βουλής και τα ληγμένα χημικά…

Η βροχή συνεχιζόταν ασταμάτητα και έντονα· Τα ληγμένα χημικά των ΜΑΤ έπεφταν σωρηδόν· Τα διόδια σταθερά με προβλήματα στην είσοδο για την Αθήνα με «παλαβούς Έλληνες» για να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο· Καμμιά διακοσαριά (200) «προγραμματισμένοι μπαχαλάκηδες» έτοιμοι για τις «μεγάλες επιθέσεις»· Οι καναπέδες άδειασαν από τους – μέχρι χθες – αδιάφορους ή «αμίλητους» Έλληνες· Και οι τηλεοράσεις έκλεισαν.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, η Πλατεία Συντάγματος και η ευρύτερη περιοχή πλημμύρισε από Έλληνες και Ελληνίδες. Με σημαίες· με μικρά και μεγάλα παιδιά με την φροντίδα της Οικογένειας· Ηλικιωμένοι Πολίτες με μια χαρακτηριστική δύναμη τραγουδούσαν.

Ήμουνα εκεί ως ο ελάχιστος Έλληνας Πολίτης για να δοξάσω ΑΥΤΟΥΣ που πρόσφεραν την ζωή τους για την σημερινή ελεύθερη Ελλάδα και να μοιραστώ την Πίστη και την Αγάπη μου σε τούτη την Ευλογημένη Χώρα που διαρκώς (και συστηματικά) ελαχιστοποιείται από άχρηστους (και ανίκανους) ηλίθιους που δεν έχουν (διαχρονικά) εμπεδώσει την δυναμική στο παγκόσμιο γίγνεσθαι της Ελλάδας και – κυρίως – δεν έχουν «διαβάσει ή μελετήσει» την ψυχολογία των Ελλήνων. Είμαι βέβαιος ότι μας αξιολογούν ως Βλάκες· Αφελείς· Χαζούς· Κοινωνικά αδιάφορους. Με δυο λόγια: «θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και δεν θα κουνηθεί ούτε κουνούπι».

Και για να λέμε τα γεγονότα ως έχουν: Το Συλλαλητήριο της Κυριακής είχε ως κεντρική αφετηρία το μέγιστο θέμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Προσωπικά εκτιμώ ότι την Κυριακή που «εγκαταλείψαμε τον καναπέ και την Τηλεόραση», που αδιαφορήσαμε για την βροχή – καταιγίδα, που αντιμετωπίσαμε με λεβεντιά τα εκατοντάδες ληγμένα χημικά, κάτι διαφορετικό και σημαντικό θέλαμε να πούμε προς κάθε κατεύθυνση: ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΙΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΜΙΛΗΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΑΝΤΑ… Και η γνωστή συνθηματολογία: Φασίστες, Ακροδεξιοί, Ναζιστές, Λαϊκιστές, Εχθροί της Δημοκρατίας κ.λπ. και κ.λπ. Για να τελειώνουμε οριστικά: Αγαπώ – Πιστεύω και Αγωνίζομαι (με τον οποιονδήποτε δημοκρατικό τρόπο) για την Πατρίδα που με γέννησε, με μεγάλωσε, με στήριξε και μου πρόσφερε την δυνατότητα να ζω μέσα στο μεγαλείο της Ιστορίας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Φιλοσοφίας, των Τεχνών κ.ά.

Αν αυτό που ενσυνείδητα Πιστεύω για την Ελλάδα αποτελεί για ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ την βασική περιγραφή του επικίνδυνου Πολίτη για την ασφάλεια της Δημοκρατίας, τους ενημερώνω ότι και η νοητική εμπλοκή διορθώνεται με τα σύγχρονα εργαλεία της Ιατρικής Επιστήμης.

Ολοκληρώνοντας οφείλω να επισημάνω (για την Κοινωνική ισορροπία) ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ «ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…» ΚΙ’ ΟΣΟΙ το καταλάβουν είναι αναγκαίο (και απαραίτητο) να αφυπνιστούν και να Δράσουν!


ΑΚΟΥΣΤΕ (48)

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Λιμνών
25.01.19

Μεγάλες κατολισθήσεις είχαμε στην περιοχή των ηρωικών Λιμνών, από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Ο κάτοικος της Αλφειούσας Δημήτρης Κανελλόπουλος είπε στο IONION FM ότι το σημείο των κατολισθήσεων είναι αυτό που κάηκε στις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου του 2017, (σημ. ο δρόμος που οδηγεί από Αρχαία Ολυμπία και Αλφειούσα προς τα Μακρίσια) και ότι από τότε οι κάτοικοι είχαν ζητήσει να γίνουν έργα αποκατάστασης λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και της ιδιομορφίας του εδάφους. Το συγκεκριμένο μέρος της κατολίσθησης ανήκει στον δήμο Πύργου. Ο δρόμος έχει κλείσει οριστικά γιατί το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη είπε ο κ. Κανελλόπουλος και συμπλήρωσε ότι η ευρύτερη περιοχή έχει εγκαταλειφθεί και οι κάτοικοι των Μακρισίων έχουν πάθει πολλαπλώς ζημιές από τις πλημμύρες καταγγέλλοντας ότι το φράγμα του Φλόκα είναι φρακαρισμένο εσκεμμένα για να μεταφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η ροή των υδάτων στο υδροηλεκτρικό φράγμα. Στην εκπομπή παρενέβη και ο πρόεδρος της Αλφειούσας Δημήτρης Βαρώτσος λέγοντας ότι έχουν κλείσει τρία κομμάτια δρόμων στην συγκεκριμένη περιοχή με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή και αυτό αρχικά θα ισχύσει για όλο το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Βαρώτσος είπε ότι είχε ενημερωθεί από την προηγούμενη μέρα η πολιτική προστασία, το δασαρχείο και ήδη έχει γίνει αυτοψία στον χώρο. Για το συγκεκριμένο κομμάτι, είπε ότι εκκρεμεί από πέρσι σύνταξη μελέτης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (53)

Μάκης Χουλιάρας στο IONION FM: Πάνω από 2.800 μετασεισμοί τους τελευταίους μήνες στο Ιόνιο
25.01.19

Πάνω από 2.800 μετασεισμοί έχουν εκδηλωθεί τους τελευταίους  μήνες στο Ιόνιο και στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου μετά τον σφοδρό σεισμό μεγέθους 6,8 ρίχτερ  που  σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβρη , προκαλώντας πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως είπε στο IONION FM ο  σεισμολόγος Μάκης Χουλιάρας , οι σεισμογράφοι καταγράφουν σχεδόν καθημερινά 30-40 σεισμικές δονήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή που έχουν όμως φθίνουσα εικόνα ως προς το μέγεθος και αυτό δείχνει ότι η σεισμική ενέργεια εκτονώνεται φυσιολογικά .

Όπως ανέφερε  από το 2014 η περιοχή του Ιονίου βρίσκεται σε σεισμική διέγερση με την εκδήλωση ισχυρών σεισμών αλλά – όπως είπε –  αυτό δεν πρέπει να προκαλεί   ανησυχία καθώς όλα τα σπίτια της περιοχής είναι κατασκευασμένα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό και έχουν θωρακιστεί όπως προβλέπεται.

« Στο Ιόνιο τα τελευταία 4 χρόνια έχει κάνει 3 ισχυρές ακολουθίες. Κεφαλονιά 2104, Λευκάδα 2015, Ζάκυνθος 2018. Προφανώς είναι υπό σημαντική διέγερση η περιοχή. Θέλει πολύ στενή παρακολούθηση από τους επιστήμονες  το φαινόμενο και η εξέλιξη του και όχι εφησυχασμό.» – τόνισε ο  σεισμολόγος και αποκάλυψε ότι λίγες ημέρες πριν τον μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου στην Ζάκυνθο , κάτοικος παρατήρησε ότι στην  περιοχή Κερί όπου βρισκόταν , ότι μύριζε πολύ έντονα πετρέλαιο  και  ότι από ρωγμές στην άσφαλτο αναδυόταν νερό με πίσσα.

«Επρόκειτο για ένα από τα πρόδρομα φαινόμενα που προηγούνται ενός μεγάλου σεισμού και τα οποία η επιστημονική κοινότητα ερευνά τα τελευταία χρόνια με μεγάλο ενδιαφέρον » – ανέφερε στον σταθμό μας και στην εκπομπή ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ο κ. Χουλιάρας.

Ο κ. Χουλιάρας αναφέρθηκε και στην τελευταία διασπορά ψευδών ειδήσεων από άσχετους με την επιστήμη της σεισμολογίας , οι οποίοι με τις αναφορές τους στο Διαδίκτυο προκαλούν αδικαιολόγητα  σύγχυση και πανικό στους πολίτες.

«Όλοι αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως θεσμική ιδιότητα και οι αναφορές τους περί επικείμενου σεισμού σε διάφορα σημεία της χώρας   δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα .Αυτά είναι φαινόμενα που μας προβληματίζουν πολύ και θα πρέπει η Πολιτεία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να πάρουν μέτρα» – τόνισε ο κ. Χουλιάρας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (59)

Σε έξαρση η παράνομη υλοτομία στην Ηλεία - Ο κοσμάκης, μετά τα σκουπίδια, ψάχνει στα δάση
24.01.19

Tο Δασαρχείο Πύργου κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούσε προκειμένου να αποτρέψει φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς, την τελευταία εβδομάδα διαπίστωσε σε πέντε διαφορετικές θέσεις και συγκεκριμένα τρεις στην περιοχή του δρυοδάσους Φολόης και δύο στην περιοχή του παραποτάμιου δάσους Αλφειού να διενεργείται παράνομη υλοτομία ή να κατέχονται δασικά προϊόντα (καυσόξυλα) χωρίς τα νόμιμα δασοκομικά έγγραφα. Μιλάμε με τον Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα για παράνομη υλοτομία, για την οποία το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση σε μεμονωμένο επίπεδο. Κατά των παραπάνω αναφερόμενων πράξεων, σχηματίζονται πέντε δικογραφίες οι οποίες και θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας για τις ποινικές διώξεις των υπευθύνων, επιβάλλονται τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα που είναι πενταπλάσια της αξίας των καυσόξυλων και βεβαιώνονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.,  κατάσχονται τα δασικά προϊόντα και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τις πράξεις αυτές (αυτοκίνητο, τρία αλυσοπρίονα)  και στην μία περίπτωση αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του αυτοκινήτου. 

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, είπε ο κ. Λάττας, να αποφεύγουν φαινόμενα παράνομης υλοτομίας διότι και το περιβάλλον υποβαθμίζουν αλλά και υφίσταται σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις. Τα κατασχεμένα καυσόξυλα να αποδοθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έναντι συμβολικού τιμήματος.


ΑΚΟΥΣΤΕ (46)

 
ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΕΚ & ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ… Ελληνικό Μπάσκετ 2 Ηπείρων


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ