IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΙΟΝΙΟΝ FM RADIO NETWORK


Ισόβια κάθειρξη στον 57χρονο από το Σκουροχώρι, που σκότωσε τον 20χρονο Αντώνη Καρούτα
ΠΑΤΡΑ 22.06.17

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το δικαστήριο της Πάτρας, 57χρονο από το Σκουροχώρι, ο οποίος τον Ιούλιο του 2016, σκότωσε τον 20χρονο Αντώνη Καρούτα. Το θύμα είχε μεταβεί στο σπίτι 27χρονου στο Σκουροχώρι μαζί με ένα φίλο του, για να λύσουν κάποιες διαφορές. Ο 57χρονος πατέρας του 27χρονου μόλις αντελήφθη τον διαπληκτισμό πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε εναντίον του 20χρονου θύματος, το οποίο προσπαθούσε να χωρίσει τους συμπλεκόμενους.


Ενημέρωση δανειοληπτών - Εκκρεμοτήτων Ν. ΚΑΤΣΕΛΗ
22.06.17

Με πρόσφατη νομολογία και νομική θεωρία έχει αποσαφηνισθεί πλήρως ότι ο καταναλωτής που έχει προσφύγει στο ειρηνοδικείο με αίτηση 3869/2010 έχει ταυτοχρόνως τη δυνατότητα να ασκήσει και αγωγή στο Πολυμελές ή Μονομελές Πρωτοδικείο με αίτημα την αναγνώριση του ανεκκαθαρίστου της απαιτήσεως εκ μιας ή περισσοτέρων εκ των πιστωτικών συμβάσεων τις οποίες έχει συμπεριλάβει στην αίτησή του ν.3869/2010 ενώπιον του ειρηνοδικείου.

Όταν η απόφαση επί της αγωγής καταστεί τελεσίδικη και το ποσό της οφειλής εκκαθαριστεί δια αυτής της αποφάσεως τότε οφείλει ο ίδιος να ανακοινώσει την απόφαση αυτή στο ειρηνοδικείο του νόμου 3869/2010 ώστε αυτό να αναπροσαρμόσει την εκδοθείσα απόφαση του ρύθμισης οφειλής δηλαδή την απόφαση που εξέδωσε για τον ίδιο οφειλέτη δυνάμει του νόμου 3869/2010.

Όλοι αυτοί που έχουν προσφύγει στο ειρηνοδικείο δυστυχώς δεν το γνωρίζουν ότι έχουν αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή ότι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν αγωγή εκκαθάρισης της απαίτησης η οποία θα συντρέχει με τη διαδικασία 3869/2010.

Θα ακολουθήσει κείμενο ανακοίνωσης για τους ήδη προσφεύγοντες στα ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας και στο ειρηνοδικείο Χανίων βέβαια, ότι έχουν το δικαίωμα ταυτοχρόνως να ασκήσουν και αγωγή αναγνώρισης της ακυρότητας συμβάσεως και του ανεκκαθαρίστου απαιτήσεως της οποία έχουν ήδη εντάξει στην κατατεθείσα αίτησή τους νόμου 3869/2010.

Νίκος Ντερμανάκης Δικηγόρος Χανιών Νομικός συνεργάτης του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ


Μαθητικές συναυλίες Ελληνικού Ωδείου Πύργου
ΠΥΡΓΟΣ 22.06.17

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2016-2017, διοργανώνει την Τρίτη 27  και την Τετάρτη 28  Ιουνίου 2017 και ώρα 8:00μ.μ. Μαθητικές Συναυλίες.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» και  θα λάβουν μέρος Σπουδαστές από τις Σχολές & τα Τμήματα του Ωδείου: Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Μπουζούκι, Ελαφρύ Τραγούδι και η Παιδική-Eφηβική Χορωδία.  

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου,  συνεχίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης 85 χρόνων στη μουσική εκπαίδευση της πόλης με πολύ αγάπη για τα παιδιά της, σας προσκαλεί στις συναυλίες του Ωδείου για να  παρακολουθήσουμε την πρόοδο των σπουδαστών μας, να επιβραβεύσουμε και να χειροκροτήσουμε την προσπάθειά τους, δίνοντάς τους δύναμη να συνεχίσουν τις σπουδές τους  και να ευχηθούμε σε όλους Καλό Καλοκαίρι.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


Πρόσκληση από το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ
ΠΑΤΡΑ 22.06.17

Το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών σας προσκαλεί την Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 από τις 10:00 έως τις 13:00 στο ενημερωτικό μας περίπτερο στην πλατεία Γεωργίου.  Κατά την ώρα λειτουργίας του ενημερωτικού περιπτέρου τα θεραπευόμενα μέλη του Προγράμματος, οι οικογένειες και το προσωπικό του Δικτύου θα παρουσιάσουν με χειροποίητες μαριονέτες τον τρόπο που η εξάρτηση κινεί τα νήματα της ζωής και όλοι μαζί θα στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα απεξάρτησης. «η ζωή είναι δική σου και μην την αφήνεις να κρέμεται από μία κλωστή».

 


Διανομή ροδάκινων σε πολύτεκνους του δήμου Πατρεων
ΠΑΤΡΑ 22.06.17
Στα πλαίσια της εφαρμογής της 3630/87095 απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Πολυτεκνική Οργάνωση αναλαμβάνει την διανομή ροδάκινων των πολύτεκνων δημοτών του Δήμου Πατρέων 
 
Δικαιούχοι: Πολύτεκνοι γονείς του Δήμου Πατρέων με προστατευόμενα τέκνα των οποίων το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα δεν ξεπερνά τις 17.280€. Για κάθε ένα προστατευόμενο τέκνο πέραν των τεσσάρων (4) το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 €.
 
Η  διανομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου και την Κυριακή 25 Ιουνίου  από 8.00 το πρωί μέχρι 2.00 το μεσημέρι στις αποθήκες της Οργάνωσης στην Παραλία Πατρών στον Κόκκινο Μύλο, Καλαβρύτων 24.
 
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού  εφορίας
2. Θεωρημένη  πολυτεκνική κάρτα γονέα.
 
                             Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κινητοποίηση Δήμου Ήλιδας σε Γέφυρα με Δήμο Πατρέων
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 22.06.17

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στο μεγάλο συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας για την ανεργία και τη φτώχεια, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Τα οκτώ χρόνια της οικονομικής κρίσης, της λιτότητας και των μνημονίων έχουν εξοντώσει τους πολίτες, έχουν συρρικνώσει στο ελάχιστο το εισόδημα τους, έχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και έχουν εκτοξεύσει την ανεργία σε πρωτοφανή δυσθεώρητα ύψη.

Ανάλογες τραγικές συνθήκες βιώνουν και δημότες του Δήμου Ήλιδας, όπου και στην περιοχή μας αυξάνονται επικίνδυνα όλοι οι δείκτες φτώχειας και ανεργίας.  Σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος, με το οικογενειακό εισόδημα να μην επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη.

Τα μέτρα, όμως έχουν επηρεάσει και την καθημερινότητα του Δήμου μας, αφού πλέον αδυνατούμε να καλύψουμε τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες υποδομές για την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Για όλους αυτούς τους λόγους λαμβάνουμε μέρος στην κινητοποίηση, προκειμένου να διεκδικήσουμε και εμείς ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

ΕΡΓΑΣΙΑ με αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ,

Προστασία των ΑΝΕΡΓΩΝ και των οικογενειών τους,

Καταπολέμηση της ΦΤΩΧΕΙΑΣ και της διαρκούς μείωσης του βιοτικού μας επιπέδου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να παρευρεθούν στην προσυγκέντρωση έξω από το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 09:00 π.μ. το πρωί, όπου με λεωφορεία θα μεταφερθούν στην περιοχή του Ρίου.  


Επιστροφή στην Τουρκία 12 παράτυπων μεταναστών
ΑΘΗΝΑ 22.06.17

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, σήμερα, 22 Ιουνίου 2017, επιστράφηκαν στην Τουρκία 12 παράτυποι μετανάστες – έξι από το Πακιστάν, τρεις από την Αλγερία, ένας από το Μαρόκο, ένα από το Μπανγκλαντές και ένας από τη Γκάμπια, όλοι άνδρες.

Για όλους υπήρχαν απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας σε β΄ βαθμό. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex το οποίο απέπλευσε από τη Μυτιλήνη με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:

α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).

β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.

γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2016 και από 01-01-2017 μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:

 • Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας,
  το 2016: 1183 -το 2017: 13, σύνολο 1.196 αλλοδαποί, υπήκοοι τρίτων χωρών
 • Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας,
  το 2016: 54 -το 2017: 10, σύνολο 64 υπήκοοι Τουρκίας
 • Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας,
  το 2016: 801 -το 2017: 428, σύνολο 1229 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων
  (από τους οποίους 193 από τη Συρία και οκτώ ανιθαγενείς γεννημένοι στη Συρία)

δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 1279 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία. 


Μαθητικό πολιτιστικό φεστιβάλ Ιουνίου 2017
ΠΑΤΡΑ 22.06.17

Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα Πατρών, Κυριακή 25, Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30

Διοργανωτές: 1. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας / Τμήμα Πολιτιστικών  Θεμάτων

        2. Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων

 

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας/Πολιτιστικά Θέματα διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων κας Ευφροσύνης Κωσταρά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων διοργανώνουν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας τριήμερο Μαθητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ στις 25, 26 και 27 Ιουνίου 2017 στο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος Πατρών (είσοδος από Σολωμού).

Σκοπός του Μαθητικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών που συμμετείχαν κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 σε Πολιτιστικά Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, καθώς και η διάχυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την υλοποίησή τους στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας την ταυτότητα του ανοιχτού πολιτισμικού και κοινωνικού σχολείου.

Μέσα από τη συμμετοχή σε Πολιτιστικά Προγράμματα, τα οποία λειτουργούν ως πυλώνες πολιτισμού και αποτελούν σημαντικό παιδαγωγικό εργαλείο καλλιέργειας της δημιουργικής έκφρασης, αυτοβελτίωσης και ενίσχυσης της αυτογνωσίας, δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα στους μαθητές, συνδυάζοντας  τη δημιουργία με την ευχαρίστηση, να μετουσιώσουν γνώσεις, που έχουν αποκτήσει, σε ιδέες, να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να ανακαλύψουν ταλέντα και δεξιότητες. Αποκτούν, έτσι, κινητήρια δύναμη για εξέλιξη, ενώ προβάλλονται νέες δημιουργίες και αισθητικά άρτιες φωνές.

Στο Μαθητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ μαθητές από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποίησαν τη φετινή χρονιά Πολιτιστικά Προγράμματα θα παρουσιάσουν κάποιο τμήμα από τις δράσεις τους με όποιο τρόπο αυτοί επιθυμούν (χορός, τραγούδι, σύντομο θεατρικό δρώμενο, αφήγηση, βίντεο κ.λπ.). Προκειμένου να δοθεί ευκαιρία σε περισσότερες ομάδες μαθητών να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους ο χρόνος που θα έχει στη διάθεσή της κάθε ομάδα θα είναι περίπου 15 λεπτά. Ο αριθμός των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα συμμετέχουν στο Μαθητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ είναι 30, ενώ στα συγκεκριμένα Πολιτιστικά Προγράμματα που θα παρουσιαστούν συμμετείχαν 835 μαθητές και 85 εκπαιδευτικοί.

Το Μαθητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παράλληλα 2 μέρη:

 1. Στον εξωτερικό χώρο του Σκαγιοπουλείου: Παρουσιάσεις αποσπασμάτων θεατρικών παραστάσεων, μουσικοχορευτικών δρώμενων και οπτικοακουστικών παρουσιάσεων πολιτισμού & τέχνης.
 1. Στον εσωτερικό χώρο του Σκαγιοπουλείου (1ος όροφος): Τριήμερη Εκπαιδευτική Έκθεση με μαθητικά έργα Τέχνης και Πολιτισμού (φωτογραφία, εικαστικές δημιουργίες, αφίσες, κόμικς, δημιουργική γραφή ποίησης & παραμυθιού, μαθητικός Τύπος & περιοδικό, έντυπες ερευνητικές εργασίες, κατασκευές, τεχνολογικές δημιουργίες).

                                    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό


Ομιλία Γ. Καραμπελιά: «Εθνομηδενισμός, Παγκοσμιοποίηση και εθνική ταυτότητα»
ΜΕΣΣΗΝΙΑ, 22.06.17
 Η Δημοτική Ενότητα Αρφαρών Καλαμάτας, το Φιλοσοφικό Κέντρο, οι τοπικοί πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί φορείς  οργανώνουν την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 20.00 ομιλία με θέμα:
«Εθνομηδενισμός, Παγκοσμιοποίηση και εθνική ταυτότητα στην σύγχρονη Ελλάδα» με ομιλητή τον Γιώργο Καραμπελιά.
Στο πολιτιστικό κέντρο της Δ.Ε. Αρφαρών.

Η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού στα Λεχαινά
ΛΕΧΑΙΝΑ 22.06.17

Το Σάββατο 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα Λεχαινά η συναυλία του Μουσικού Σχολείου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου της πόλης.

Δύο από τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου τα οποία απασχολούν πάνω από 50 μαθητές έδωσαν το στίγμα του σχολείου μέσα από τις μουσικές τους επιλογές και ταξίδεψαν για λάλλη μια φορά όσους τυχερούς παρακολούθησαν την συναυλία στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

Η βραδιά ξεκίνησε με την Concert Band του σχολείου, ένα μουσικό σύνολο που απαρτίζεται από 25 μαθητές.

Το μουσικό αυτό σύνολο, με πλειάδα διαφορετικών μουσικών οργάνων, ερμήνευσε 14 πασίγνωστες μελωδίες του παγκόσμιου

κινηματογράφου όπως το "Skyfall", "Τιτανικός", "Jurassic Park", "Pirates of Caribbean" κ.α.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με την καθοδήγηση του Υποδιευθυντή του σχολείου κ. Γιώργου Σταματίου, και απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα μουσικά έργα.

Στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στο Παραδοσιακό σύνολο, υπό την καθοδήγηση του π. Γεωργίου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου. Το σύνολο ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια απ' όλο το φάσμα του Ελληνισμού. Τραγούδια που όλοι μας γνωρίζουμε άγγιξαν τις καρδιές όλων των παρευρισκομένων. Διαχρονικά ακούσματα από τον Ελλαδικό χώρο άλλα και ευρύτερες περιοχές των Αλησμόνητων Πατρίδων (Πόντος, Μικρά Ασία, Β. Ήπειρος κ.λπ.).

Ευχαριστούμε τους καθηγητές και ειδικότερα τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου που εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών και Πανελλαδικών εξετάσεων προτίμησαν να κάνουν πρόβες, προκειμένου να μας χαρίσουν μια υπέροχη βραδιά.


Με μιά ματιά...
Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑ 22.06.17

Συνεδριάζει την Παρασκευή στις 7,30 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, με 4 θέματα: ενημέρωση για το διυλιστήριο φράγμα Πηνειού, οφειλές δήμου προς τρίτους με βάση δικαστικές αποφάσεις, συμμετοχή του δήμου στο 27ο φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και αναμόρφωση προϋπολογισμού δήμου.

Ενημερωτική εκδήλωση για την ελονοσία πραγματοποιείται την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 7 το βράδυ στο δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας, από το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμένος θα βρεθεί την Κυριακή το πρωί στα Λεχαινά, σε εκδήλωση τιμής για τον Λεχαινίτη Μακεδονομάχο Χρήστο Πραντούνα – Καπετάν Καψάλη, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί μπροστά από την προτομή του ήρωα.

Νέο αξονικό τομογράφο θα αποκτήσει το νοσοκομείο Πύργου. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας δημοσιοποίησε την απόφαση για την προμήθεια 20 αξονικών τομογράφων σε νοσοκομεία όλης, ανάμεσα τους και το νοσοκομείο Πύργου.

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 7.30 το βράδυ, θα παρευρεθεί στο γραφείο της τοπικής οργάνωσης στον Πύργο για πολιτική ομιλία, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Προφυλακίστηκαν ο 16χρονος και ο 21χρονος που είχαν συλληφθεί για διάπραξη ληστείας σε βάρος υπαλλήλου στα Καμίνια Αχαΐας, μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Πατρών.

Γιορτή διοργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού στην Πλατεία Βροχίτσας Πύργου, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 8,30 το βράδυ, αφιερωμένη σε όσους στήριξαν τα παιδιά του σπιτιού.


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ζούμε από τύχη! Απίστευτα περιστατικά πλημμελούς εξέτασης καταγγέλλουν πολίτες για το νοσοκομείο Πύργου
ΗΛΕΙΑ, 21.06.17

Πλημμελή εξέταση ασθενών στο νοσοκομείο Πύργου κατήγγειλαν δύο πολίτες από την Ηλεία, αναφέροντας ότι οι γιατροί στα έκτακτα και στον παθολογικό τομέα, δεν αντιμετώπισαν με την δέουσα προσοχή περιστατικά συγγενικών τους προσώπων. Ο Αλέκος Αποστολόπουλος, κάτοικος από την Ροδιά Πηνείας κατήγγειλε στο IONION FM, ότι η μητέρα του νοσηλεύεται με εγκεφαλικό επεισόδιο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και ενώ το περιστατικό συνέβη από την Δευτέρα το απόγευμα και η 84χρονη αρχικά είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πύργου, οι γιατροί δεν διέγνωσαν το πρόβλημα και την έστειλαν στο σπίτι. Τα συμπτώματα επέμειναν και αναγκάστηκε την επόμενη μέρα να μεταφέρει την γυναίκα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου διαγνώστηκε η σοβαρότητα της κατάστασης και εισήχθη για νοσηλεία. Ο κ. Αποστολόποιυλος δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά των γιατρών του νοσοκομείου Πύργου. Ανάλογες καταγγελίες και από τον υπάλληλο της ΔΕΥΑ Πύργου, Νίκο Λαδά, ο οποίος ανέφερε περιστατικό με τον πεθερό του, που δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς στο νοσοκομείο Πύργου και αναγκάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο της Πάτρας και περιστατικό τραυματισμού του ίδιου, που αντιμετωπίστηκε πλημμελώς και υποχρεώθηκε να φύγει από το νοσοκομείο και να μεταβεί σε ιδιώτη γιατρό στον Πύργο.


ΑΚΟΥΣΤΕ (60)

Σχέδιο ιδιωτικοποίησης του κάμπινγκ της Κουρούτας απεργάζεται η ΕΤΑΔ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 21.06.17

H ΕΤΑΔ εμφανίζεται από το Νοέμβριο του 2016, να ακολουθεί μια διαρκή αναβλητική τακτική, στο αίτημα του δήμου Ήλιδας για μακροχρόνια παραχώρηση. Το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας στην Αμαλιάδα, για να αποδεχθεί την παραχώρηση του κάμπινγκ στο δήμο για ένα χρόνο, ωστόσο ο δήμαρχος Ήλιδας εμφανίστηκε απογοητευμένος από την στάση της ΕΤΑΔ. Όπως τόνισε στο IONION FM, ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο δήμος έγκαιρα υπέβαλλε το master plan ανάπτυξης όπως ζήτησε η ΕΤΑΔ για την μακροχρόνια μίσθωση, ωστόσο σε πρόσφατη επαφή τα στελέχη της ΕΤΑΔ του δήλωσαν ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος ιδιώτης για την μίσθωση του χώρου. «Θα αποδεχθούμε την ετήσια παραχώρηση για φέτος. Ωστόσο το αίτημα για μακροχρόνια μίσθωση από τον δήμο Ήλιδας παραμένει και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε. Παρόντες στις συνομιλίες ήταν και οι βουλευτές κ. Σαλτάρη και Μπαλαούρας οι οποίοι γνωρίζουν ότι έχουμε καταθέσει μελέτη ανάπτυξης της έκτασης 50 στρεμμάτων. Τρέχουμε τον διαγωνισμό για 4μηνη μίσθωση του χώρου, με ελάχιστο τίμημα 13.400 ευρώ», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλόπουλος. Κριτική άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατηγορώντας την δημοτική αρχή για υποχωρητικότητα έναντι της ΕΤΑΔ.


ΑΚΟΥΣΤΕ (62)

Α. Κολόσακας: "Το κάμπινγκ ανήκει στον λαό, να πάμε όλοι μαζί να το καταλάβουμε"
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 21.06.17

Την προσάρτηση του κάμπινγκ Κουρούτας στο δήμο Ήλιδας, χωρίς διαβουλεύσεις με την ΕΤΑΔ και με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, προτείνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον Άγγελο Κολόσακα. Όπως δήλωσε στο IONION FM, το κάμπινγκ ανήκει στο λαό και ο δήμος θα πρέπει να το καταλάβει, χωρίς άλλη συζήτηση με την ΕΤΑΔ. «Η κυβέρνηση παραχωρεί τον εθνικό πλούτο στους δανειστές. Το κάμπινγκ ανήκει στο λαό της περιοχής. Να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο και να πάμε όλοι μαζί να το καταλάβουμε. Ας μας παραπέμψουν δικαστικά για παράβαση καθήκοντος. Οι συζητήσεις με την ΕΤΑΔ δεν οδηγούν πουθενά», αναφέρει ο κ. Κολόσακας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (57)

Ο Διονύσης Μπέλτσος το παίρνει επάνω του και μιλάει στο IONION FM για την περιβόητη ασφαλτόστρωση της Θεμιστοκλέους
ΠΥΡΓΟΣ 21.06.17

Αντιδράσεις των περιοίκων στην οδό Θεμιστοκλέους στον Πύργο, προκαλεί η απόφαση της δημοτικής αρχής να ασφαλτοστρώσει επιλεκτικά τμήμα του δρόμου, εξυπηρετώντας ημετέρους και εκδότες. Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που έστειλαν στο IONION FM, κάτοικοι της περιοχής, οι υπηρεσίες του δήμου Πύργου, ασφαλτόστρωσαν μέρος του δρόμου, μέχρι το σημείο, που βρίσκονται τα γραφεία εφημερίδας, που ανήκουν στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, που ανέλαβε καθήκοντα κατόπιν πρότασης του δημάρχου Πύργου. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται αναφέροντας ότι ο κ. Λιατσής εξυπηρετεί ρουσφετολογικά συγκεκριμένα πρόσωπα και θεωρεί τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής ως δεύτερης κατηγορίας, αδιαφορώντας για τα προβλήματα και τις λακκούβες που υπάρχουν στο υπόλοιπο τμήμα της οδού Θεμιστοκλέους. Μάλιστα κάνουν λόγο για πρόκληση, καθώς η ασφαλτόστρωση, διακόπτεται ακριβώς έξω από την πόρτα της εφημερίδας του συνεργάτη του κ. Λιατσή. Ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, αναφέρει στο IONION FM ότι η ασφαλτόστρωση έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια σε δρόμους που αντιμετώπιζαν προβλήματα βατότητας, στις οδούς Κολοκοτρώνη, Τσαλδάρη, Γυμν. Δούκα, Δεληγιάννη, Μεγ. Αλεξάνδρου κα. Για την οδό Θεμιστοκλέους ανέφερε, ότι η ασφαλτόστρωση σταμάτησε έξω από την είσοδο της εφημερίδας, επειδή και η προηγούμενη ασφαλτόστρωση, είχε σταματήσει στο ίδιο σημείο. Τα σημεία των παρεμβάσεων 3.000 τμ. εισηγήθηκε η τεχνική υπηρεσία του δήμου Πύργου και αναδείχθηκε ανάδοχος η εταιρεία Νικολετόπουλος, με προϋπολογισμό 22.500 ευρώ με ΦΠΑ.


ΑΚΟΥΣΤΕ (127)

Αφιερωμένη στην Ιππική Δεξιοτεχνία η 3η Σπαρτακιάδα στην Ανδραβίδα
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ 21.06.17

Η 3η Σπαρτακιάδα, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιππική Δεξιοτεχνία, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7 το απόγευμα, στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας. Συμμετέχουν κορυφαίοι εκπαιδευτές αλόγων και ο Ιταλός Μάσιμο Μπάρμπε. Ο γραμματέας του Ομίλου Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος», Γιώργος Χονδρός, ανέφερε στο IONION FM, ότι ο στόχος των εκδηλώσεων είναι διττός, να αναδειχθεί η ιππική ιστορία της Ανδραβίδας και της εκπαίδευσης των αλόγων. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουνίου, με παρέλαση αλόγων από το Ιππικό Κέντρο στους δρόμους της Ανδραβίδας και στις 9,30 το βράδυ θα ακολουθήσει επίδειξη ιππικής δεξιοτεχνίας από κορυφαίος δεξιοτέχνες αλόγων σε Ελλάδα και Ιταλία.


ΑΚΟΥΣΤΕ (37)

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με το Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης
ΗΛΕΙΑ, 21.06.17

Στους Ηλείους ετεροδημότες της Θεσσαλονίκης βρέθηκε η πρώην βουλευτίνα της ΝΔ στην Ηλεία, Διονυσία Αυγερινοπούλου. 600 περίπου άτομα από την περιοχή μένουν μόνιμα στην Θεσσαλονίκη και έχουν συστήσει τον σύλλογο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, έναν από τους παλιότερους στην συμπρωτεύουσα, χρονολογείται από το 1928. Η κ. Αυγερινοπούλου ανέφερε στο IONION FM, ότι τέθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν και στην Ηλεία, όπως η προσβασιμότητα και η ανασυγκρότηση της περιοχής, μετά τις φωτιές. Όπως σημείωσε φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τις καταστροφικές φωτιές και πρότεινε να διοργανωθεί στο νομό, μια επετειακή εκδήλωση. Παράλληλα προανήγγειλε επίσκεψη στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Προστασίας του πολίτη την ερχόμενη εβδομάδα, για να ζητήσει ενίσχυση των αντιπυρικών μέσων της Ηλείας, με αφορμή την απομάκρυνση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων, από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Παράλληλα συνέστησε προσοχή στους πολίτες ώστε να αποτραπούν πυρκαγιές σε πυρόπληκτες περιοχές, που θα προκαλούσαν ολοκληρωτική καταστροφή στην αναγέννησης της κατεστραμμένης φύσης. Η κ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε και στο Ιονικό χωριό στην Γλύφα Βαρθολομιού, τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντική δομή που φιλοξενεί παιδιά ομογενών από την Αμερική, ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τόσο στον φωτισμό, όσο και στην καθαριότητα και ζήτησε από τον δήμο Πηνειού, να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευαισθησία τις ανάγκες της κατασκήνωσης.  


ΑΚΟΥΣΤΕ (68)

Ο επικίνδυνος αμίαντος και το εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ - Συνιστάται μεγάλη προσοχή στους πολίτες για το θανατηφόρο υλικό
ΑΧΑΪΑ, 20.06.17

Σύσκεψη από μέτωπο πολιτών και επιστημονικών φορέων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Πάτρα, με θέμα το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο αμιάντου στο Δρέπανο Αχαΐας. Το εργοστάσιο έκλεισε πριν από 10 χρόνια, ωστόσο ο χώρος παραμένει παρατημένος από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τον αμίαντο να μολύνει την περιοχή. Το Σάββατο, στην Αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου  Πάτρας, υπήρξε συμφωνία μεταξύ πολιτών, βουλευτών και Περιφέρειας στην πρόταση του ECOCITY, για Κοινό Μέτωπο με τη δημιουργία Επιτροπής για τη προώθηση της λύσης στο πρόβλημα της ΑΜΙΑΝΤΙΤ. Στις ανησυχίες που εκφράστηκαν για τον ενταφιασμό των υλικών αμιάντου στον χώρο, απάντησε ο ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ και Αντιπρόεδρος του ECOCITY Γιάννης Κουμαντάκης, ο οποίος μιλώντας στο IONION FM, αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο στεγανοποίησης και αδρανοποίησης επικίνδυνων υλικών. όπως τόνισε η λύση είναι η κατεδάφιση του εργοστασίου και ο ενταφιασμός όλων των υλικών σε ένα «στεγνό τάφο» που θα μονωθεί και θα αποτρέψει την διασπορά του αμιάντου στο περιβάλλον. Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας ανέλαβε να εξετάσει στοιχεία καταγραφής ασθενειών σε κατοίκους των περιοχών, από τον Ψαθόπυργο μέχρι το Ρίο για την τελευταία δεκαετία. Ο κ. Κουμαντάκης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την στάση αναμονής της αποκεντρωμένης διοίκησης και της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, οι οποίες κωλυσιεργούν στην επίλυση του προβλήματος και προτείνουν την μεταφορά των υλικών στο εξωτερικό, γεγονός που εκτοξεύει το κόστος υπέρογκα και ακυρώνει οποιαδήποτε δράση. Για όσους πολίτες διαθέτουν υλικά από αμίαντο, όπως στέγες, καμινάδες, κεραμίδια, σωλήνες και επιθυμούν να τα απομακρύνουν, συμβούλευσε να καλούν ειδικά συνεργεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς η εισπνοή από ίνες αμιάντου προκαλεί καρκίνο. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση από το ECOCITY: ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΙΤ

Προς τη λύση του προβλήματος η σύσκεψη του ECOCITY στην Πάτρα

 
Σημαντικό βήμα, στη λύση της 10χρονης ανοχής της περιβαλλοντικής Ζημιάς και της αδράνειας στις επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία και στο Οικοσύστημα της περιοχής του Δρεπάνου, έγινε προχτές στην Πάτρα στη σύσκεψη που προκάλεσε το ECOCITY με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτών, βουλευτών, της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου.
Το Σάββατο, στην Αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου  της Πάτρας, υπήρξε συμφωνία μεταξύ πολιτών, βουλευτών και Περιφέρειας στην πρόταση του ECOCITY, για Κοινό Μέτωπο με τη δημιουργία Επιτροπής για τη προώθηση της λύσης στο πρόβλημα της ΑΜΙΑΝΤΙΤ.
Η συνάντηση ξεκίνησε με υποδοχή των συμμετεχόντων από τον Πρόεδρο του ECOCITY Θάνο Ζαφειρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη έργο της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Ζημιάς του ECOCITY και στην ανάγκη να πάψει η αδράνεια που παρατηρείται στα δέκα χρόνια που πέρασαν, για τη λύση της σοβαρής περιβαλλοντικής ζημιάς από το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο.  Τόνισε την ανάγκη προσανατολισμού των κατοίκων σε συγκεκριμένα βήματα και νομικές ενέργειες που θα υποχρεώσουν σε λύση και απεμπλοκή του προβλήματος.
Η Μαργαρίτα Καραβασίλη, π. Γ.Γ. ΤΟΥ Υπουργείου Περιβάλλοντος και μέλος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Ζημιάς του ECOCITY, αφού έκανε μια ουσιαστική περιγραφή του ιστορικού και της πορείας του θέματος, κατέληξε στη πρόταση της Επιτροπής του ECOCITY για ενταφιασμό των επικίνδυνων υλικών στον χώρο του εργοστασίου, αφού τηρηθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες πλήρους στεγανοποίησης, που θα παρακολουθεί ειδική ομάδα επιστημόνων μας.
Ο Ζώης Σπηλιόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ανέφερε πως οι αρμοδιότητες τοιυς φτάνουν μέχρι τον έλεγχο και είναι θέμα πλέον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Συμφώνησε με την πρόταση του ECOCITY για την ταφή των υπαρχόντων επικίνδυνων υλικών αμιάντου του εργοστασίου, στο χώρο του.
Ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει Επίκαιρη Ερώτηση, για την οποία θα είναι υποχρεωμένος πλέον να έλθει στη Βουλή να καταθέσει για το θέμα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος

Ακολούθησε ανάγνωση της επιστολής που έστειλε η Εθνική Τράπεζα για τη συνάντηση, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων «η Τράπεζά μας, στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος, έγκαιρα προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να δοθεί οριστική λύση στην υπόθεση της εξυγίανσης του ακινήτου από τον αμίαντο. Η υποβληθείσα προς τούτο σχετική μελέτη εξυγίανσης, δεν εγκρίθηκε από την αρμόδια Δημόσια Αρχή και έτσι η Τράπεζά μας αναγκάστηκε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και αναμένουμε την έκδοση της απόφασής του. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας εμμένει στις απόψεις της μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο και στο Διαδίκτυο, θεωρούμε, παρότι εκτιμούμε την πρωτοβουλία σας, ότι οι συνθήκες για την πραγματοποίηση της προταθείσας από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία σας, συνάντηση, δεν είναι ακόμα ώριμες και κατά συνέπεια δεν δυνάμεθα να παραστούμε. Διαπιστώνεται για πολλοστή φορά ότι, η Διοικητική Αρχή δεν επιδιώκει να υιοθετήσει ακόμα και τις αποφάσεις που προσδιορίζονται για τα απόβλητα αμιάντου στο πρόσφατο Νόμο (ΦΕΚ 4326/Β/30-12-2016), αλλά να εμμένει στα αδιανόητα».

Στις ανησυχίες που εκφράστηκαν για τον ενταφιασμό των υλικών αμιάντου στον χώρο, απάντησε ο ομ Καθηγητής του ΕΜΠ και Αντιπρόεδρος του ECOCITY Γιάννης Κουμαντάκης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο τρόπο στεγανοποίησης και αδρανοποίησης επικίνδυνων υλικών. Στη συνέχεια παρουσίασε τα αντίστοιχα έργα που έγιναν στη Κοζάνη για την αποκατάσταση των υλικών του μεταλλείου αμιάντου του Ζιδανίου, επίσης του εξοφλημένου λιγνιτορυχείου Καρδιάς Πτολεμαϊδας από της ΔΕΗ για επικίνδυνα βιομηχανικά υλικά κυρίως αμιάντου. Ακόμη αναφέρθηκε στην εμπειρία του στο έργο του ΕΜΠ που είχε την ευθύνη ταφής τοξικών εδαφών, στην π/ Μεταλλουργία Λαυρίου, στο χώρο που λειτουργεί σήμερα το Τεχνολογικό Πάρκο με εγκατεστημένα γραφεία επιχειρήσεων και χώρους εκδηλώσεων.

Ακολούθησε συζήτηση για τις επιπτώσεις των ινών αμιάντου που αιωρούνται στον εισπνεόμενο αέρα για τη Δημόσια Υγεία και στην ανάγκη να εξεταστούν στοιχεία καταγραφής ασθενειών σε κατοίκους των περιοχών, από τον Ψαθόπυργο μέχρι το Ρίο για τη τελευταία δεκαετία. Η Άννα Μαστοράκου, ανέλαβε να αναζητήσει και να αξιολογήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας τα στοιχεία και να ενημερώσει στη συνέχεια την Επιτροπή.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία ως προς το στόχο της και την απόφαση για δημιουργία Επιτροπής Προώθησης Λύσης στο πρόβλημα αμιάντου στο Δρέπανο, που θα αποτελείται από :

Χρύσα Βελλοπουλου Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Μέλος Επιτροπής Περιβαλλοντικής Ζημιάς ECOCITY
Περικλή Πασχάκη, Νομικό. Μέλος Επιτροπής Περιβαλλοντικής Ζημιάς ECOCITY
Εκπρόσωπο από τους Εκπολιτιστικούς Συλλόγους περιοχής
Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Εκπρόσωπο των Ιδιοκτητών του Εργοστασίου

Η νέα Επιτροπή των πολιτών για το θέμα της Αμιαντίτ, θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης, θα συνεργάζεται με την ομάδα Επιστημόνων του ECOCITY και θα ενημερώνει σε τακτά διαστήματα όλους τους εμπλεκόμενους (Τοπικοί Φορείς, Αυτοδιοίκηση και Συλλόγους κατοίκων των περιοχών). Παράλληλα θα κάνει ενέργειες και θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πίεση και διεκδίκηση λύσης.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε το επόμενο βήμα που είναι η συνάντηση με τη Διοίκηση και Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, καθώς και τη Διεύθυνση ΣΥΓΑΠΕΖ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για να εξεταστεί η οριστικοποίηση της κοινής θέσης για τον ενταφιασμό των επικίνδυνων υλικών αμιάντου στο χώρο του εργοστασίου. Αυτό θα είναι η αφετηρία για να ακολουθήσει η επαφή με τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για τον προσδιορισμό των ενεργειών του έργου που θα κλείσει αίσια την υπόθεση και θα λύσει το πρόβλημα.

Τέλος, έγινε αναφορά στις δηλώσεις για ΧΥΤΕΑ στην Αχαΐα και τα δημοσιεύματα που διόγκωσαν ένα θέμα που δεν υφίσταται και παραπλάνησε την κοινή γνώμη. Από το ECOCITY τονίσθηκε η διαθεσιμότητα της Επιτροπής και των επιστημόνων του σε κάθε ενδιαφερόμενο και στα Μέσα Ενημέρωσης για θέμα που έχει σχέση με την υπόθεση, αφού είναι περιττή κάθε αντίδραση σε λανθασμένες δηλώσεις και ενέργειες από αναρμόδιους για το θέμα. 


ΑΚΟΥΣΤΕ (93)

Φωνάζουν οι τσιριγώτες με το χάλι της πολιτείας! Χάλασε στην αρχή της σεζόν το πλοίο της γραμμής Καλαμάτα - Κύθηρα - Κρήτη!
ΚΥΘΗΡΑ 20.06.17

Διεκόπησαν τα δρομολόγια του πλοίου Βιτσέντζος Κορνάρος, από την Καλαμάτα, προς τα Κύθηρα και την Κρήτη, καθώς το πλοίο παρουσίασε βλάβη. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες εξέδωσαν ανακοίνωση που στέλνεται στον Υπουργό Ναυτιλίας, βουλευτές και Περιφέρεια Αττικής  κάνοντας λόγο για απαράδεκτη στάση της εταιρείας που δυσφημεί το νησί και προκαλεί απώλεια εσόδων στις επιχειρήσεις. Ζητούν άμεση αντικατάσταση του πλοίου και εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων και απειλούν για αξίωση αποζημιώσεων κατά παντός υπευθύνου.  Η Μαρία Κασσιμάτη, επαγγελματίας και δημοτική σύμβουλος Κυθήρων, αναφέρει στο IONION FM, ότι το πλοίο παίρνει επιδότηση και παρότι έπρεπε να έχει ξεκινήσει τα δρομολόγια από τον Μάιο, ακόμα εμφανίζεται με βλάβη. Το γεγονός προκαλεί απώλεια 30.000 τουριστών για την καλοκαιρινή σεζόν από το νησί και αποκόπτει την πρόσβαση από την Κρήτη. Καυτηρίασε την στάση του υπουργείου ναυτιλίας, το οποίο υπέγραψε την σύμβαση στα μέτρα της εταιρείας και δεν προβλέπεται αντικατάσταση του πλοίου σε περίπτωση βλάβης και τόνισε ότι οι επαγγελματίες του νησιού ζητούν άμεση λύση.


ΑΚΟΥΣΤΕ (88)

Ήρθε η σειρά τους... Η μέθοδος του σαλαμιού έχει φτάσει στους τοπικούς εργολήπτες! Εσύ γιατί νομίζεις πως θα γλιτώσεις;
ΗΛΕΙΑ, 20.06.17

Τον αποκλεισμό τους από τα δημόσια έργα της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, καταγγέλλουν οι εργολήπτες της Ηλείας. Ο Νίκος Διάκος εργολήπτης και τέως γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ανέφερε στο IONION FM, ότι οι υπογράφοντες των διακηρύξεων στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, θέτουν όρους που εξαιρούν σκοπίμως τους εργολήπτες της Ηλείας. «Οι όροι των διαγωνισμών πετάνε έξω τις ντόπιες εργοληπτικές επιχειρήσεις και ανοίγει τον δρόμο στις μεγάλες εταιρείες από την Αθήνα. Η περιφερεια μας δίνει την χαριστική βολή», αναφέρει ο κ. Διάκος και καταλογίζει σκοπιμότητα στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας στον Πύργο. Ο κ. Διάκος αναφέρθηκε και στην ανατροπή με το έργο της Ολύμπιας Οδού από Πάτρα έως Πύργο, καθώς νεότερες εξελίξεις αναφέρουν ότι η Κομισιόν ζητά να γίνει μικρότερος δρόμος. «Η Ηλεία θα παραμείνει αποκλεισμένη. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα δώσει διέξοδο από την Καλαμάτα προς την Ιόνια και την Εγνατία Οδό και θα συνδέσει τα Βαλκάνια;», αναρωτήθηκε ο κ. Διάκος.


ΑΚΟΥΣΤΕ (34)

Πανστρατιά του δήμου Ήλιδας και των δήμων του κάμπου για την σωτηρία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 20.06.17

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Αμαλιάδας, ανάμεσα στον δήμαρχο τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, καθώς και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου και της ομάδας παραγωγών, με θέμα το νοσοκομείο Αμαλιάδας και την προετοιμασία για συμμετοχή στο καραβάνι της υγείας που θα διέλθει από την πόλη  στις 28 Ιουνίου με στόχο την στήριξη του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο Νίκος Σαψάλης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ανέφερε στο IONION FM  ότι την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιουνίου θα γίνει προσπάθεια για να κλείσουν όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων και των καφετεριών, με πορεία από το νοσοκομείο προς τα φανάρια της Κουρούτας, σε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην κινητοποίηση έχουν κληθεί να συμμετέχουν και οι δήμοι Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.


ΑΚΟΥΣΤΕ (73)

Ξεσηκώνονται οι δημοτικοί υπάλληλοι με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου περί αντισυνταγματικών συμβάσεων
ΗΛΕΙΑ, 20.06.17

Απεργία την Πέμπτη για τους δημοτικούς υπαλλήλους και της Ηλείας, οι οποίοι μεταβαίνουν στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας. Ζητούν νομοθετική ρύθμιση που θα καλύψει το κενό. Ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, αναφέρει στο ΙΟΝΙΟΝ FΜ, ότι η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων εργαζόμενων στον τομέα καθαριότητας, στα κοινωνικά προγράμματα και στους παιδικούς σταθμούς, δημιουργεί σοβαρά κενά στις υπηρεσίες των δήμων και ανοίγει τον πόρτα για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Ήδη ο δήμος Πηνειού κινδυνεύει να χάσει 10 συμβασιούχους και το Σωματείο Υπαλλήλων καλεί το δημοτικό συμβούλιο να λάβει σχετική απόφαση συμπαράστασης και να μεταβιβάσει το ψήφισμα στην ΚΕΔΕ. Στην Πάτρα διεκοπη από την Δευτέρα η αποκομιδή απορριμμάτων, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν παρατάξει τα απορριμματοφόρα στην είσοδο του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας και μέχρι την Πέμπτη που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και η πόλη θα γεμίσει σκουπίδια. Οι δημοτικοί υπάλληλοι σε Πύργο, Ολυμπία και Ζαχάρω σχεδιάζουν να μεταβούν στην Αθήνα, την Πέμπτη στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (31)

Έκκληση για την προστασία του δρυοδάσους της Κάπελης
ΗΛΕΙΑ, 20.06.17

Έκκληση για την προστασία του δρυοδάσους της Κάπελης, απευθύνει ο κάτοικος από την Πέρσαινα, Δημήτρης Γκούβερος. Με παρέμβαση του στο IONION FM, αναφέρει ότι το δάσος γεμίζει σκουπίδια από τα απόβλητα των μελισσοκόμων που μεταφέρουν στην περιοχή τα μελίσσια. «Μόλις πάρουν τα μελίσσια από το δάσος, αφήνουν πίσω σκουπίδια, υποβαθμίζοντας το περιβάλλον. Πέρυσι τα μάζεψα μόνος μου. Θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν συστάσεις σε όσους χρησιμοποιούν το δάσος, ώστε να το παραδώσουν όπως το παρέλαβαν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δρυοδάσος της Φολόης», ανέφερε ο κάτοικος της Πέρσαινας.


ΑΚΟΥΣΤΕ (68)

Το σχέδιο εξόδου από την δέσμευση των μνημονίων περιγράφει απόψε στον Πύργο ο Θανάσης Πετράκος
ΠΥΡΓΟΣ 19.06.17

Εκδήλωση της ΛΑΕ Ηλείας, πραγματοποιείται απόψε στις 7 στην αίθουσα ΠΕΔ στον Πύργο, έναντι εφορίας. Θα παραβρεθεί και το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, για να συζητήσει με πολίτες, το σχέδιο εξόδου από την δέσμευση των μνημονίων. «Η απόφαση του eurogroup φέρνει στην χώρα την αιώνια λιτότητα. Χωρίς διαγραφή χρέους, έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, δεν γίνεται να ανακάμψουμε», ανέφερε στο IONION FM,  ο κ. Πετράκος και κάλεσε τους πολίτες να παραβρεθούν στην αποψινή συζήτηση και να θέσουν τους προβληματισμούς τους.


ΑΚΟΥΣΤΕ (51)

Δυναμώνουν οι αντιδράσεις για την συγκέντρωση των υπηρεσιών στις πρωτεύουσες των Καλλικρατικών δήμων
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ 19.06.17

Με εντάσεις και διαπληκτισμούς πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ανδραβίδα η συνέλευση των κατοίκων με πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου για το λουκέτο στο αστυνομικό τμήμα. Η Βασιλική Καραλάγα, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας, τονίζει στο IONION FM,  ότι η δημοτική αρχή δέχθηκε τα πυρά των παρευρισκόμενων για λανθασμένους χειρισμούς και μεταφορά της αστυνομίας στα Λεχαινά. «Έχουμε κτίριο στην Ανδραβίδα και η πόλη έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος με την δολοφονία δύο αστυνομικών συμπολιτών μας. Το τμήμα δεν έπρεπε να είναι στην έδρα του δήμου», αναφέρει η κ. Καραλάγα και συμπληρώνει ότι στην σύσκεψη δεν εμφανίστηκε κανένας βουλευτής, ούτε εκπρόσωπος της περιφέρειας. «Ζητάμε περισσότερα από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Θα κανονίσει ραντεβού με τον υπουργό κ. Τόσκα και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και τις ενέργειες για να αποκατασταθεί η αδικία», αναφέρει η κ. Καραλάγα.


ΑΚΟΥΣΤΕ (42)

Ξύπνησε μνήμες του 2007 η πυρκαγιά στην Αρήνη
ΖΑΧΑΡΩ 19.06.17

Πυρκαγιά στην Αρήνη Ζαχάρως, ξύπνησε μνήμες από την φονική φωτιά του 2007. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο το απόγευμα έκαψε 2 στρέμματα αναγεννημένου δάσους και τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ, από 10 οχήματα της πυροσβεστικής και 37 πυροσβέστες, καθώς και κατοίκους και εθελοντές. Ο πρόεδρος της Αρήνης Νίκος Πρασσάς, έκανε λόγο στο IONION FM, για περίεργη φωτιά που ξέσπασε σε σημείο με δύσκολη πρόσβαση, μόλις 50 μέτρα από κατοικία και απέδωσε τα αίτια πιθανότατα σε εμπρησμό. Η ξαφνική διακοπή των ισχυρών ανέμων, μετά την εκδήλωση της φωτιάς απέτρεψε την καταστροφή 11 νεόκτιστων κτιρίων, που βρίσκονταν στο σημείο. Ο κ. Πρασσάς ανέφερε ότι ο φάκελος με τα στοιχεία που συνέλεξε η πυροσβεστική για τα αίτια της φωτιάς θα σταλεί στην εισαγγελία.


ΑΚΟΥΣΤΕ (73)

 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η ιστορία είναι γνωστή από το καλοκαίρι του 2007.

Άρχισε με αιτία τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τις ευθύνες, αλλά και το πλιάτσικο που ακολούθησε…

Το IONION FM, ως άλλος Κεμάλ (Ν. Γκάτσου-Μ. Χατζηδάκι), νόμισε τότε πως μπορεί ν΄αλλάξει τον τόπο…. Όμως, πικρές οι βουλές του Αλλάχ και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων…

Την γνωρίζετε όλοι καλά πλέον αυτή την ιστορία, τόσο που δεν σας κάνει αίσθηση πια!.. Θα σκέφ


«Νεκροί» και Ζωντανοί αγώνες στα χρόνια των μνημονίων
Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι μέσα στην ακριβή επικαιρότητα, αν αυτή εξελίσσεται όταν ο λαός κοιμάται. Και δεν μιλάω βέβαια για την βίαιη εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου, όπως είναι για παράδειγμα

Οι Περιφράξεις της Αξιοπρέπειάς μας

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. Θα καταλάβετε…

Την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας με τα ξεπουλήματα και τα ΤΑΙΠΕΔ που σκαρφίστηκαν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, εμείς εδώ στο ακρωτήριο Χελωνάτα και στην πόλη του Βαρθολομιού τα γνωρίσαμε πριν από 20 περίπου


ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία


«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ερώτηση που αφορά στους περιφερειακούς Ρ/Σ και τον τρόπο που αυτοί πολεμούνται και οδηγούνται στη φίμωση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Κοντογιαννης. Στην πολύ διεισδυτική ερώτηση ο κ. Κοντογιάννης αναφέρεται στην πολυνομία και στο χάος που εντέχνως έχει δημιουργηθεί ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της Ελληνικής περιφέρειας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΙΟΝΙΟΝ FM

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα 16 Ιουνίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 72372/222
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ


ΙΟΝΙΟΝ FM - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμ