IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
01.07.24


Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 - Καλημέρα καλή εβδομάδα και καλό μήνα, τετριμμένες ευχές, μιας και όλοι γνωρίζουμε πως χρόνια τώρα ό,τι μπαίνει είναι χειρότερο απ’ αυτό που βγαίνει. Καλώς ήλθατε πάντως, γι’ αυτό κι εγώ θα προσπαθήσω να περιγράψω αυτά που αισθάνεστε…. Ήτοι…

Μας καίνε, μας σκοτώνουν, μας στέλνουν κατά χιλιάδες στους ψυχίατρους, έχουν φτάσει την Ελλάδα στο απροχώρητο οι πάσης φύσεως ακαταδίωκτοι που κυβερνούν την Ελλάδα και κάθε μέρα σκέφτονται τρόπους όχι μόνο για να μη σηκώσεις κεφάλι αλλά να είσαι εσύ ο υπεύθυνος για την δική τους ανεπάρκεια.

Πείτε μου πού έφταιξε ο ελληνικός λαός γι’ αυτό το κατάντημα; Τι έκανε λάθος και πληρώνει υλικώς και ηθικώς μόνον αυτός και στο τέλος θα χάσει και την πατρίδα του;

Με το θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές φέτος στην εκπομπή. Είναι άλλωστε το θέμα του καλοκαιριού και όπως πιστεύω, είναι η αρχή για κάτι ακόμη επιβαρυντικό που θα ξεδιπλωθεί στο μέλλον με δικαιολογία την προστασία των κατοικιών. Όλα αυτά θα επιβαρύνουν πολύ την ιδιωτική περιουσία, που σε συνδυασμό με προηγούμενους νόμους και σίγουρα και με επόμενους θα βοηθήσει να αλλάξει χέρια η περιουσία των πολιτών προς χάριν των ολίγων και δυνατών, οι οποίοι σχεδιάζουν πλέον την μετά τον πόλεμο κατάστασή τους και όπως πάντα ο λαός θα πρέπει σαν μυρμηγκάκι να αρχίσει να ξαναχτίζει από την αρχή

Όπως μάθαμε δόθηκε κι άλλη παράταση που έληγε χθες και μάλλον πηγαίνει περί τα μέσα Ιουλίου.

Από τα ρεπορτάζ που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, συμπέρασμα δεν βγάλαμε για την φετινή χρόνια, ούτε για το ποιος υποχρεούται να συλλέξει τα υλικά, ούτε για πού θα τα πάει.

Οι δήμοι δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν την περισυλλογή, όπως μας είπε ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ούτε έχουν κάποιους συγκεκριμένους χώρους αποθήκευσης.

Εν τω μεταξύ τα κλαδιά που κόπηκαν ξεραίνονται ήδη και είναι το καλύτερο προσάναμμα για νέες περιπέτειες…

Εν τω μεταξύ το κράτος κυνηγά απηνώς όσους δεν μπορούν να πληρώσουν για να καθαρίσουν οικόπεδα και χέρσα χωράφια!

Απ’ ότι υπολογίζεται οι Έλληνες θα πρέπει να ξοδέψουν περί τα 500 εκατομμύρια (δηλαδή το 1/3 του ΕΝΦΙΑ), χωρίς να υπολογίζονται τα πρόστιμα που θα πέσουν, τα οποία θα είναι πολλαπλάσια γιατί οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν τα υλικά που έκοψαν και ούτε κανένας ξέρει για να τους πει. Οπότε… όπερ έδει δείξαι και για τον λόγο που γίνονται όλα αυτά…

Το ανησυχητικό για μένα είναι πως δεν ανησυχεί κανείς και πως όταν θα ανησυχήσει θα είναι ήδη πολύ αργά. Θα είναι τετελεσμένη η πράξη κ. Πρόεδρε για όσους προσφύγουν όταν ξυπνήσουν.

Μετά τις 15 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων (ωραίο κολπάκι αυτό το ηλεκτρονικό απρόσωπο, που μιλάς με ένα χαζό κομπιούτερ και άκρη δεν βγάζεις, αλλά και να βγάλεις ποτέ δεν είσαι σίγουρος), οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν με αυστηρές κυρώσεις, πρόστιμα μέχρι 50.000 ευρώ, ακόμη και με φυλάκιση δύο ετών! Όπα ρε παλικάρια, κάντε λίγο κράτει

Και όλα αυτά ενώ ο υπερφορολογούμενος πολίτης, απολαμβάνει τέτοιες υπηρεσίες από το κράτος σαν να μην έχει πληρώσει ποτέ! Όπου και να κοιτάξεις, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην ακρίβεια, στη δικαιοσύνη και τώρα στην Πυροπροστασία, ο Έλληνας θυσιάζει την προσωπική του ζωή, την οικογένεια, το δημογραφικό και τόσα άλλα για να πληρώνει ένα κράτος που τον κυνηγά και μετά θάνατον!

Η υποχρέωση του καθαρισμού των οικοπέδων και των χέρσων χωραφιών, είναι υποχρέωση καθαρά των Δήμων οι οποίοι λαμβάνουν τεράστια ποσά από τα διάφορα δημοτικά τέλη, αλλά και το κράτος που έχει «αρμέξει» κυριολεκτικά τον κόσμο μέσω της υπέρμετρης φορολογίας. Ένα κράτος - Νταβατζής!

Το αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ για τη μείωση των προστίμων απορρίφθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είπε πως «υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι είναι αμελείς και κάποιοι οι οποίοι αδιαφορούν. Ενημερώνω ότι ο νόμος είναι εδώ, με τα πρόστιμα και τις διαδικασίες που προβλέπονται». Μου θυμίζει τους τεμπέληδες Έλληνες που έλεγε εκείνος ο ανάπηρος υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας προς ολόκληρο το έθνος, προκειμένου να μας τα πάρει.. Τώρα έχουμε τον Κικίλια! Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε

Λοιπόν: Για τους υπόχρεους που δεν θα υποβάλλουν δήλωση καθαρισμού του οικοπέδου τους, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Για όσους υποβάλλουν ψευδή δήλωση καθαρισμού στο Εθνικό Μητρώο (βαρύγδουπος τίτλος!), ως προς την τήρηση της σχετικής υποχρέωσης, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή εκατόν ογδόντα έως τριακόσιες εξήντα ημερήσιες μονάδες. Το ύψος της κάθε ημερήσιας μονάδας δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 70 ευρώ, ούτε ανώτερο από 150 ευρώ και το πρόστιμο ανέρχεται έως τις 54.000 ευρώ.

Όπως μας είπε ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας τις προάλλες εδώ στην εκπομπή, τους ελέγχους θα κάνει η πυροσβεστική, αλλά και εδώ οι γνώμες διίστανται καθώς αναφέρονται και οι δήμοι ως ελεγκτές. Οι έλεγχοι θα γίνονται με…  drones!

Έλεγχοι για προστασία από τις πυρκαγιές με drones, δεν προβλέπονται προφανώς. Κάρβουνο να γίνουν, μπας και βάλουμε και καμιά ανεμογεννήτρια! "Όμορφο κράτος αγγελικά πλασμένο!!!

Το τεράστιο ποσό με το οποίο επιβαρύνονται οι πολίτες, είναι ένα επιπλέον χαράτσι ιδιοκτησίας, πέρα από τους αβάστακτους φόρους και αφορά τις εξής εργασίες:

-Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

-Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

-Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

-Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

-Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

-Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Η υποχρέωση αφορά όσους έχουν την ιδιοκτησία, νομή, επικαρπία, είναι μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

– περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

-περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

– εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας,

-εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, για τον καθαρισμό των παραπάνω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 30ή Απριλίου εκάστου έτους και τη συντήρησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Εσείς τώρα επιμένετε να πιστεύετε πως είστε κάτοχοι περιουσίας; Προβλέπω μάλιστα οσονούπω να βάλουν μπροστά και τον κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ των Ελλήνων που κατέχουν περιουσία και των Ελλήνων που δεν κατέχουν. Παλιά τους τέχνη κόσκινο δηλαδή..επιστροφή