IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Το μήνυμα των εκλογών και το στρουθοκαμηλίζον πολιτικό προσωπικό
10.06.24


Καλημέρα άρχοντες! Σήμερα είναι Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 Πολλά σκαμπίλια έπεσαν χθες είτε υπό μορφή αποχής, είτε υπό μορφή ψήφων

Πρόωρες εκλογές στην Γαλλία! Η Λεπέν έριξε τον Μακρόν. Όμως στην πραγματικότητα τον Μακρόν τον έριξε ο Γαλλικός λαός που πήγε συντεταγμένα και σε πολύ υψηλά ποσοστά να ψηφίσει, δεν πήγε στην παραλία για μπανάκι και φραπεδιά!...

Όμως για να μην αδικούμε τόσο τον ελληνικό λαό που δεν πήγε στην κάλπη, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ύπαρξη των 31 υποψήφιων κομμάτων, που μπερδεύουν τον κόσμο και τα οποία τελικά αυτόν τον ρόλο έπαιξαν: Να μην συντριβεί ο Μητσοτάκης από έναν άλλο δυνατό πόλο, όποιος και να ήταν αυτός.

Εδώ στην Ελλάδα, πριν ακόμη από τα μνημόνια, επινοούντο διάφορες διεργασίες στα κόμματα που είχαν την πληροφορία του τι θα ακολουθήσει και έτσι αριστερά ή δεξιά κόμματα διαιρούνταν για να παίξουν τον ρόλο που τους είχε ανατεθεί… Την συνέχεια την ξέρετε, όπως και τα κόμματα που στήριξαν τα μνημόνια και τελικά στο τέλος εξαφανίστηκαν αφού όμως είχαν επιτελέσει τον σκοπό τους…

Η πολιτική και οικονομική ελίτ, που έχει πέσει με λαιμαργία σε πρωτοφανείς μάσες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αποψιλώνοντας την μεσαία τάξη αλλά και την εθνική ασφάλεια, έχουν σκεφτεί εκ των προτέρων πώς δεν θα χάσουν την εξουσία (και την κουτάλα) και το έχουν ήδη κάνει πράξη, εμποδίζοντας έτσι (με την ύπαρξη των περισσοτέρων από τα 31 υποψήφια κόμματα, που δεν ξέρουμε πού βρίσκουν τα λεφτά και κατεβαίνουν επανειλημμένως σε αυτό το ακριβό σπορ), εμποδίζουν λοιπόν, ένα τελειωτικό σκαμπίλι στον Μητσοτάκη (και στο σύστημα), ενδεχομένως από έναν άλλο ισχυρό πολιτικό φορέα που δεν θα ήταν σικέ, αν οι μισοί τουλάχιστον ήταν μαζί, ούτως ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη δυναμική και να μην πάει ο κόσμος στις θάλασσες.

Το πρόβλημα λοιπόν στην Ελλάδα δεν είναι μόνο τα κόμματα, αλλά και τα κομματίδια… Που ανησυχούν για την τύχη της πατρίδας μας, για την δεινή οικονομική μας κατάσταση, για τα εθνικά μας θέματα, για το δημογραφικό, την μετανάστευση, και κατεβαίνει το καθένα μόνο του, παίζοντας στην ουσία το παιχνίδι του συστήματος, που αναιρεί τις εναλλακτικές για την Ελλάδα. Εν γνώσει τους!

Αλλά στο προτεκτοράτο η Ελλάς, όλη η άμιλλα μεταξύ των κομμάτων (εντός η εκτός κοινοβουλίου) είναι για το ποιος θα εκτελεί τις εντολές των έξω καλύτερα. Πώς λοιπόν να γίνει στην Ελλάδα αυτό που έγινε στη Γαλλία,  προκειμένου να προκηρυχθούν και εδώ εκλογές; χθες ο Μητσοτάκης περιχαρής παρά την ήττα του (καταποντίστηκε ουσιαστικά μόνος του χωρίς να έχει αντίπαλο), μας μίλησε για το 2027! Έχει δεμένο το γάιδαρό του..

Εδώ το σύστημα έχει καταρρεύσει και το κρατάνε με τεχνητούς τρόπους στην εντατική για να μην αποδημήσει εις Κύριον και χάσουν την μάσα, εκεί (στη Γαλλία) προκηρύσσονται  εκλογές ακριβώς για να μην καταρρεύσει.

Την ίδια ώρα που τα «μεγάλα» λεγόμενα κόμματα προσπαθούν να «στρογγυλέψουν» τα ποσοστά των ευρωεκλογών και να εμφανιστούν «νικητές», σε Ροδόπη και Ξάνθη, το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας που υποστηρίζει ότι η μειονότητα στην Θράκη είναι τουρκική, σαρώνει. Ελπίζουμε ότι το κομματικό σύστημα των Αθηνών θα βρει χρόνο να ασχοληθεί κάποια στιγμή με αυτό το ζήτημα της σύγχρονης κερκόπορτας…

Πλέον μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, που ανέδειξαν πρώτο κόμμα την αποχή με 60%, υπάρχει σοβαρή κρίση αντιπροσώπευσης και μένει να δούμε ακόμα ποιο άλλο τρικ θα σκεφτούν για να (ξανά) κερδίσουν χρόνο (και χρήμα)

Αλλά όσο γίνεται αυτό οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και οι πολλοί λίγοι πλούσιοι, πλουσιότεροι.

Ήδη έχουμε γίνει περίγελος της Ευρώπης αλλά και του κόσμου ολόκληρου γι’ αυτό το κατάντημα, πλην όμως δεν υπάρχει τσίπα. Έχουν βρει το παραμύθι της ακροδεξιάς και σερβίρουν στον ελληνικό λαό! Ποιοι; Οι ακραία διεφθαρμένοι, που καταδίκασαν έναν ιστορικό λαό στη φτώχεια, στην ανυποληψία και στην αφάνεια.

Από χθες που είδαμε και τρομάξαμε με το μέγεθος της αποχής, με τις δηλώσεις τους, αυτοί στους οποίους απευθύνεται το μήνυμα του ελληνικού λαού, πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, στρουθοκαμηλίζοντας… Το κανονικό μήνυμα του Ελληνικού λαού αιωρείται και θα αιωρείται! Κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν….

Πλην όμως ποτέ καμία στρουθοκάμηλος δεν γλίτωσε χώνοντας το κεφάλι της στην άμμο...επιστροφή