IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Ποια σταθερότητα; Ψηφίζουμε για ειρήνη ή για πόλεμο
03.06.24


Καλημέρα , καλή εβδομάδα και καλό μήνα Ιούνιο, αλλά καλός δεν θάναι αν είμαστε χαλαροί στις 9 του μήνα. Σήμερα Δευτέρα είναι 3 Ιουνίου, έχουμε κάποιες μέρες καιρό…

Αλήθεια, έχουμε σκεφτεί ότι στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για Πόλεμο ή Ειρήνη; Για νέες αρρώστιες, νέους εγκλεισμούς και νέα πειράματα ή μια καινούργια προσπάθεια ζωής;

Πρέπει να γνωρίσουμε και την άλλη πλευρά της ΕΕ, για να δούμε κατ’ αρχάς αν τα εννοούν αυτά που λένε. Όσο πιο γρήγορα το διαπιστώσουμε, τόσο καλύτερα για μας.

Δεν απευθύνομαι στους υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ούτε στους πραιτοριανούς του συστήματος, ούτε σε κάποιους άλλους βολεμένους, ούτε στους καλοπληρωμένους με εκατομμύρια αθλητές και φυσικά ούτε στον περίγυρο της Ελίτ. Αυτοί ζουν μέσα στην δική τους όμορφη πραγματικότητα…

Απευθύνομαι στους υπόλοιπους που είναι οι περισσότεροι αλλά που τους έχουν διαιρέσει τα 31 μικρά κόμματα που είναι υποψήφια, γιατί πλέον είμαι σίγουρος πως και αυτά παίζουν τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί. Αν όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα. Και έτσι έχουν δεμένο το γάιδαρό τους πως με δήθεν δημοκρατικές διαδικασίες, το σύστημα θα είναι πάντα πάνω από το κεφάλι σου. Γι’ αυτό άλλωστε δεν υπάρχει κανένας φόβος τιμωρίας και για τον ίδιο ακριβώς λόγο έχουν ξεπουλήσει και έχουν διαλύσει τα πάντα με τόση ευκολία.

Ήδη διανύουμε τον 14ο χρόνο εμφανούς πλέον χούντας και δεν υπάρχει καμία ανησυχία από εκείνη την πλευρά. Σε αυτά τα χρόνια έχει γυρίσει η ζωή σου ανάποδα χωρίς καμία απολύτως αντίδραση, μιας και ολόκληρο το σύστημα των κομμάτων και των ανθρώπων του, όπως είναι οι συνδικαλιστές για παράδειγμα, δουλεύουν μεθοδικά για να σου ροκανίζουν την βάση χωρίς να το καταλαβαίνεις. Στα δε χρόνια που έρχονται, αν δεν ανατραπεί αυτή η κατάσταση από τον κόσμο, θα τους παρακαλάς στο μέλλον, να προτιμήσουν εσένα για δούλο μπας και επιζήσεις.

Εν τω μεταξύ, βρισκόμαστε μέσα σε μια παρακμιακή Ευρώπη η οποία πνέει τα λοίσθια, που ευρίσκεται σε ένα οικονομικό τέλμα, χωρίς καμία συνοχή για τους πολίτες της. Μια Ευρώπη που περιθωριοποιείται και τεχνολογικά απέναντι στην Κίνα και στις ΗΠΑ και οσονούπω και σε άλλες χώρες, μια Ευρώπη που κάνει πως κοιμάται απέναντι στα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, μια Ευρώπη, ουρά των ΗΠΑ που, όλο και περισσότεροι το λένε πλέον, οδηγεί τα πράγματα μαζί με τις ΗΠΑ, σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Γι’ αυτό λέω, ψηφίζουμε για Πόλεμο ή για Ειρήνη; Αλλά και την Ειρήνη να επιλέξουμε, θα πρέπει να πετάξουμε από πάνω μας αυτό το εγχώριο διεφθαρμένο σύστημα που μας κάνει το βίο αβίωτο καθημερινά και με κάθε ευκαιρία.

Θέλετε να σας περιγράψω την τελευταία ημέρα του μήνα από έναν πολίτη έτσι όπως μου την περιέγραψε;

Θέλησε να πάει στο ΑΤΜ της Εθνικής στη Γαστούνη για να πληρώσει μια κρατική υποχρέωση (όπως μας έχουν συνηθίσει να τις λέμε). Αμ δε! Σιγά μη λειτουργούσε! Νωρίτερα είχε προσπαθήσει στο Βαρθολομιό με τα ΑΤΜ και των δυο Τραπεζών, κανένα δεν έκανε τέτοιου είδους συναλλαγές. Έπαιρνε τηλέφωνο την Εθνική να έρθουν να το φτιάξουν, τίποτα!.. Πήρε απόφαση να ροβολήσει προς τα Λεχαινά μπας και σώσει την παρτίδα. Χρόνος, χρήμα, βενζίνες και σπάσιμο τσαμπουκά για να μη σηκώσεις ποτέ κεφάλι κακομοίρη ραγιά. Είναι απορίας άξιο: Πώς το ανεχόμαστε αυτό το κράτος; Γιατί πάει ο καθένας μόνος του και όχι όλοι μαζί;

Είναι ντροπή, την ώρα που κλείνουν τα υποκαταστήματα, σε αυτές ακριβώς τις περιοχές που έκλεισαν να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ΑΤΜ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ!!!

Αυτές είναι οι τράπεζες, που στην ουσία είναι αυτές που διοικούν, μιας και τα κόμματα εξουσίας τους χρωστάνε μισό δις και δεν τους τα ζητούν για να εξαργυρώνουν αυτό το τίμημα με τους πλειστηριασμούς και οτιδήποτε άλλο σου κάνει εσένα τη ζωή κόλαση. Απλά είσαι μια αμελητέα ποσότητα και δεν ασχολείται κανείς μαζί σου. Ασχολούνται μόνο αν είναι για να σου πάρουν την περιουσία και τα φιλαράκια τους σε κάθε εκλογές. Κανόνισε λοιπόν…  

Οι τράπεζες που μέσα στην κρίση έχουν θησαυρίσει, που αυτός ο πολίτης που σας περιέγραψα και όλοι εμείς, τις ανακεφαλαιοποιήσαμε δυο φορές από το υστέρημά μας, οι τράπεζες που μόνο από τα μηχανήματα  (που δεν λειτουργούν κανονικά κιόλας), τα οποία  εφηύρε αυτό το γελοίο ψηφιακό κράτος για τους μικρομεσαίους ραγιάδες, και από τις υπόλοιπες συναλλαγές μας (που πάνω από 500 ευρώ πρέπει να γίνονται τραπεζικά). εισπράττει 6 δις τον χρόνο συνολικά χωρίς να κάνει τίποτα. Ούτε καν αέρα δεν πουλάει. Να σας πω πως πολλοί μαγαζάτορες διώχνουν κόσμο γιατί δεν δουλεύουν τα POS ή το internet; Τι να σας πρωτοπεριγράψω; Αν μετέδιδα όλα αυτά που μας λένε οι πολίτες εδώ στο σταθμό καθημερινά, θα ήθελα ένα χρόνο ειδικές εκπομπές σε συνέχειες.

Ένα αδυσώπητο σύστημα που έχει ξεπεράσει ακόμη και το Φαρ Ουέστ! Μια ξεχάρβαλη μηχανή που λειτουργεί για τα καλά και συμφέροντα όπου και όποτε γουστάρει.

Θέλετε ένα άλλο παράδειγμα διοίκησης από τον κλάδο μας;

Θα σας δώσω τώρα μια συνομιλία υπό μορφή Ερωτήσεων – Απαντήσεων με το ΕΣΡ για την προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Ερώτηση1: Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε εάν μπορεί να μεταδοθεί δεκάλεπτο στο οποίο αναφέρεται η φράση «εθνική μειονότητα».

Απάντηση1:

Φρονούμε ότι το συγκεκριμένο ερώτημα δεν είναι νομικώς εφικτό να απαντηθεί εκ των προτέρων, διότι έχει αορίστως διατυπωθεί, χωρίς να είναι γνωστό στο Συμβούλιο το συγκεκριμένο περιεχόμενο του εν λόγω δεκαλέπτου. Θεωρούμε ότι δεν είναι νομικώς ορθό το Συμβούλιο να διατυπώνει προκαταβολικώς γνώμη επί συγκεκριμένου, ενόψει του ενδεχομένου να σχηματιστεί περί αυτού του θέματος φάκελος στο μέλλον.

Ελεύθερη Ερμηνεία1: Αν γίνει καταγγελία (εκ των υστέρων βέβαια), θα επιληφθούμε του θέματος και θα φάτε καλά…

Άλλη ερώτηση2: Παραλάβαμε από πολιτικό κόμμα προς ραδιοτηλεοπτική μετάδοση δεκάλεπτο πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ομιλητής αναφέρει ότι:….. ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ… Να το μεταδώσουμε;

Απάντηση2

Οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί δεν υποχρεούνται να μεταδίδουν στο πλαίσιο πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού, περιεχόμενο που συνιστά ή εμπεριέχει τέλεση αξιόποινης πράξης ή διοικητικού αδικήματος. Πρέπει, πάντως, να κρίνεται και να εκτιμάται από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς κατά περίπτωση, εάν το περιεχόμενο (10λεπτου) προγράμματος πολιτικού κόμματος συνιστά παραβίαση διάταξης νόμου ή ενδέχεται να εμπεριέχει ή να συνιστά αξιόποινη πράξη. (σημειώστε παρακαλώ εδώ, πως τουλάχιστον οι εκλεγμένοι διαθέτουν ασυλία, που ο ερωτών δεν έχει). Θεωρούμε, συνεχίζει, ότι δεν είναι νομικώς ορθό το Συμβούλιο να διατυπώνει προκαταβολικώς γνώμη επί του συγκεκριμένου, ενόψει του ενδεχομένου να σχηματιστεί περί του αυτού θέματος φάκελος στο μέλλον.

Ερμηνεία2: Να προσλάβεις νομικούς συμβούλους, οι οποίοι να ακούν όλα τα 10λεπτα και να κρίνουν. (Το κόστος δεν μας αφορά, έτσι κι αλλιώς ζούμε σε έναν οικονομικό παράδεισο, γιατί να συνυπολογιστεί το κόστος;) Συνεχίζω την ερμηνεία: Αλλά όταν σχηματιστεί φάκελος στο ΕΣΡ (Φάκελος σημαίνει πως έχει γίνει καταγγελία η οποία θα εξεταστεί, προκειμένου να πέσουν τα πρόστιμα φίμωσης), τότε και μόνο τότε θα αποφανθούμε!

Και τι κάνει σε αυτή την περίπτωση ο μελλοθάνατος ραγιάς; Αν δεν μεταδώσει το 10λεπτο, έμπλεξε από τους ίδιους ακριβώς (και ακριβούς) τιμωρούς. Αν το μεταδώσει και γίνει καταγγελία εκ των υστέρων, θα κάνουν αυτό που ξέρουν: 50-100 χιλιάρικα πρόστιμο για να πας από εκεί που ήρθες. Και στο λένε κατάμουτρα, δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα μιας υποτυπώδους δημοκρατίας

Βλέπουμε λοιπόν, πως έχουμε περάσει πραγματικά σε μια εποχή Άγριας Δύσης, που για να επιβιώσεις, πρέπει να είσαι το αντίθετο του τίμιου και ενάρετου πολίτη.

-Να ‘σαι άνθρωπος της νύχτας;

-Της μέρας πέριξ του κοινοβουλίου;

-Των διαφόρων θυρών οπαδών του ποδοσφαίρου;

-Λαθρέμπορας πετρελαίου ή παράνομων ουσιών νόθευσης των καυσίμων που καμιά φορά εκρήγνυνται κιόλας σε καμιά σύγκρουση;

Γι΄ αυτό λοιπόν αγαπητέ μου, όπου κι αν βρίσκεσαι, προσπάθησε στις εκλογές που έρχονται να επιλέξεις ένα κόμμα που ισχυρίζεται πως είναι αντίθετο σε όλα αυτά, για να το εκθέσεις. Αλλά ένα, όχι 31. Με τα 31 δεν γίνεται δουλειά, γιατί μόνο οι πραιτοριανοί του Κούλη φτάνουν, αν διασκορπιστείς στα 31 κομματίδια ή πας στην θάλασσα εκείνη την ημέρα.

Αν λοιπόν είσαι ένας τίμιος, πλην ξύπνιος ανθρωπάκος, για να μη σε πάρουν μπροσταριά οι παπατζήδες και πας άκλαυτος (δ)εθελοντής από εκεί που ‘ρθες, θυμήσου πως  η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη θεραπαινίδα της διεφθαρμένης Ευρώπης.επιστροφή