IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος για το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ και άλλα καίρια θέματα του δήμου Ήλιδας
23.05.24


Για το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα στην Αμαλιάδα που έγινε με την στήριξη του δήμου Ήλιδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας, μίλησε στο IONION FM ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. «Είναι η 6η διοργάνωση για την πόλη της Αμαλιάδας 24 έως 26 Μαΐου και είναι μια καλή εποχή γι’ αυτό τον γαστρονομικό τουρισμό. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ έγιναν εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά την τοπική οικονομία, ανθρώπους και προϊόντα και παρουσιάζουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σύγχρονης φυσιογνωμίας του. Στο πρόγραμμά υπήρξε «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας» όπου παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους, αλλά και η «Euro Agro Expo» στην οποία συμμετείχαν επιχειρήσεις Αγροτικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού.

ΣΗΜ. Η συζήτηση έγινε πριν την έναρξη του "Κερνάμε Ελλάδα", στις 23/5/24

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τον πρώην υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππο Σαχινίδη. Ο Δήμαρχος Ήλιδας μίλησε για όλα τα ανοιχτά θέματα του Δήμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προβληματικά έργα και τις ελλιπείς υποδομές, στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, στο κλείσιμο της σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στην σύνδεση με τον νέο οδικό άξονα Πατρών – Πύργου, που αυτή την στιγμή παραμένει εν αμφιβόλω. Επιπλέον, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στην παντελή απουσία χρηματοδοτικών εργαλείων για τους δήμους, γεγονός που στραγγαλίζει τους ΟΤΑ και τους οδηγεί σε αναπτυξιακή ένδεια.

Ακόμη οι πρωτοβουλίες του κ. Χριστοδουλόπουλου σχετικά με το κάμπινγκ της Κουρούτας και οι χειρισμοί της Δημοτικής αρχής από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα είχαν αποτέλεσμα και σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά και ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος. Όπως είπε, παρά το γεγονός, ότι εδώ και περίπου 9 μήνες έχει ολοκληρωθεί από την ΕΤΑΔ ΑΕ το διαγωνιστικό μέρος της διαδικασίας, για την παραχώρηση του κάμπινγκ σε ιδιώτη και έχει αναδειχθεί ο πλειοδότης, λόγω καθυστερήσεων και διαδικαστικών ζητημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με την λειτουργία του κάμπινγκ από τον ιδιώτη, ο Δήμος Ήλιδας θα διεκδικήσει την προσωρινή παραχώρηση του άλλοτε Δημοτικού Ακινήτου και για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, με τη σύμφωνη γνώμη του πλειοδότη.  Αν και αρχικά η ΕΤΑΔ ήταν αρνητική σε μια τέτοια εξέλιξη, η κακή εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος του κάμπινγκ λόγω της παρατεταμένης αχρησίας των τελευταίων ετών, αλλά και η καταλυτική συνεισφορά του κυρίου Νικολακόπουλου, συνέβαλαν προκειμένου να αλλάξει η στάση της διοίκησης της Εταιρείας.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Ήλιδας και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες την ΕΤΑΔ και συνομίλησαν με τα μέλη της διοίκησης, τα οποία τους διαβεβαίωσαν ότι μπορεί να παραχωρηθεί το ακίνητο για τη φετινή θερινή σεζόν στο Δήμο, αρκεί πρώτα να αποπληρωθούν τα χρέη του Δήμου από την περσινή χρήση που είναι ένα ποσό της τάξεως των 18.600 ευρώ.

Ήδη, από τη δημοτική αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο γίνονται ενέργειες για την άμεση αποπληρωμή του χρέους, ώστε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία της παραχώρησης.επιστροφή