IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο Ειδήσεων
Επισκόπηση Τύπου
Επισκόπηση Τοπ. Τύπου
Επιλεγμένα Θέματα
Agenda
Ηχητικό Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ» ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
16.12.19

Ο «Αθλητικός Προσανατολισμός» είναι το πρόγραμμα  που έχει εκπονήσει και πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών για τους μαθητές των σχολείων όλης της χώρας. Έχοντας ακούσει ενθουσιώδεις κριτικές για το πρόγραμμα αυτό από εκπαιδευτικούς σε όλη την χώρα, ο Ionion FM αποφάσισε να το παρακολουθήσει από κοντά. Έτσι ζήτησε από τον απεσταλμένο του στην Αθήνα και συνεργάτη της εκπομπής Materiale Sportivo κ. Άρη Καλογεράκη, να παραλολουθήσει από κοντά την πιο πρόσφατη δράση των Ολυμπιονικών, η οποία έλαβε χώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Παλαιού Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής.

Ο Άρης Καλογεράκης λοιπόν γράφει:

Στην επίσκεψη έδωσαν παρών οι Ολυμπιονίκες Εβίνα Μάλτση (Μπάσκετ), Όλγα Βασδέκη (Τριπλούν), Μαρία Καραγιαννοπούλου (Τζούντο), Δήμητρα Μαγκανουδάκη (Ξιφασκία) και Γρηγόρης Χατσατουριάν (Χάντμπολ).

Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση με όλα τα επιτεύγματα των αθλητών στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Όλη αυτή η παρουσίαση διήρκεσε για 40 λεπτά, με την καλύτερη έκπληξη να έρχεται στην πορεία.

Στη συνέχεια οι  μαθητές ανά τάξη χωρίστηκαν σε ομάδες, οι οποίες εκ περιτροπής σε μία βιωματική και άκρως διασκεδαστική διαδικασία διάδρασε με τους Ολυμπιονίκες στα Αθλήματά τους. Η πρώτη ομάδα ακολούθησε την σημαντικότερη Ελληνίδα Αθλήτρια του Μπάσκετ την Ολυμπιονίκη Εβίνα Μάλτση, η οποία στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Big Shoes Sooting Stars» που διεξάγει σε διάφορα events της χώρας, έδειξε στα παιδιά  μερικά από τα μυστικά της για το σωστό σουτ και τα σωστά layup, ενώ τους εμφύσησε ορισμένες έννοιες από το Mental Power που όλοι μας χρειαζόμαστε προκειμένου να είμαστε εύστοχοι στον αθλητισμό και της ζωή. «Είναι πλέον στόχος ζωής να μεταλαμπαδεύσω στη νέα γενιά την τέχνη και τις αξίες της καλαθοσφαίρισης», δήλωσε μεταξύ άλλων η εμβληματική Ελληνίδα Αθλήτρια, που πρόσφατα τιμήθηκε από τον ΠΣΑΣ για το ήθος της και την σπουδαία της καριέρα.

Η δεύτερη ομάδα ακολούθησε την Ολυμπιονίκης της Ξοφασκίας Δήμητρα Μαγκανουδάκη, η οποία έδειξε στους μαθητές  τον επίσημο χαιρετισμό που κάνουν οι αθλητές της ξιφασκίας κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ τους έδωσε την ευκαιρία να φορέσουν τη μάσκα της ξιφασκίας και να εξασκήσουν το άθλημα  υπό της οδηγίες της. Σε δηλώσεις της η Δήμητρα Μαγκανουδάκη σημείωσε στο Ionion FM και το Μateriale Sportivo ότι είναι πολύ χαρούμενη που συμμετέχει στο πρόγραμμα “Αθλητικός Προσανατολισμός» του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς της δίνεται η ευκαιρία να δείξει -το μικρής δημοφιλίας είναι αλήθεια- άθλημα της ξιφασκίας στα σχολεία της χώρα μας. Ωστόσο ανέφερε ότι με τα καινούργια προγράμματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας έχει δημιουργηθεί μια καινούργια καινοτομία για τους νέους αθλητές  όπου χρησιμοποιούν πλαστικές μάσκες και πλαστικά σπαθιά».

Η Τρίτη ομάδα διδάχτηκε από τον Ολυμπιονίκη του Χαντμπολ Γρηγόρης Χατσατουρίαν τον σωστό τρόπο πάσας που γίνεται στους αγώνες Χάντμπολ ,του σουτ  και γενικά τους κανονισμούς που διέπουν έναν αγώνα χειροσφαίρισης, ενώ δήλωσε: "Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται αυτές δράσεις όπως αυτή του «Αθλητικού Προσανατολισμού» του Συλλόγου Ελλήνων Ολύμπιονικών, καθώς έρχονται τα παιδιά σε επαφή με σπουδαίους Έλληνες Αθλητές, ώστε  εκείνα να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν κάποια άλλα Ολυμπιακά αθλήματα από αυτά που ενδεχομένως κάνουν, που ίσως να μην είχαν την ευκαιρία να δουν νωρίτερα.

Η μοναδική Ελληνίδα Ολυμπιονίκης του Τζούντο μέχρι στιγμής Μαρία Καραγιαννοπούλου εντυπωσίασε τους μαθητές με τις εναέριες αυτοάμυνες αλλά και τις εντυπωσιακές αποφυγές στην τέχνη του «δρόμου της ευγένειας» , που στα Ιαπωνικά  σημαίνειΤζούντο.  Η ίδια μάλιστα δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, γιατί με την συνεργασία του με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, έφερε το πρόγραμμα «Αθλητικός Προσανατολισμός» στους μαθητές της πόλης! Μακάρι να γίνονται τέτοιου είδους δράσεις σε όλα τα σχολεία, καθώς από την εμπειρία μας σε πλήθος σχολείων ανά την Ελλάδα, οι μαθητές παροτρύνονται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Όσον αφορά το Τζούντο, σκοπός είναι να επιβληθούμε στον αντίπαλό μας κερδίζοντας τον χωρίς όμως να τον καταστρέψουμε και δίχως να πάθουμε εμείς ζημία. Αυτές τις αρετές θέλησα να διδάξω σήμερα στους μαθητές του 1ο Δημοτικού Παλαιού Ψυχικού.

Τέλος η σπουδαία κυρία του στίβου και επίσης εμβληματική Ολυμπιονίκης  Όλγα Βασδέκη, αφού παρουσίασε στα παιδιά τις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, τους έφερε σε επαφή με 2 από τις Ολυμπιακές Δάδες που διαθέτει στη συλλογή της και αποτέλεσαν μέρος  μία παγκόσμιας λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας. Αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 στην Ατλάντα  και του 2008 στο Πεκίνο. Επιπλέον τόνισε πως για τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών είναι μεγάλη χαρά να έρχονται σε επαφή με τα νέα παιοδιά, ώστε να τα βοηθήσουν να κατανοήσουν άξιες όπως η ευγενής άμιλλα, η συνεργασία, η εκεχειρία και ο σεβασμός. Τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών θέλουν να προκύψουν νέοι Ολυμπιονίκες, αλλά το πιο βασικό είναι να βγουν παιδιά με ισορροπημένα και  ευτυχισμένα, με αγάπη για τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο προϊστάμενος του Αθλητικού Τμήματος του Ionion FM κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ενώ η επίσκεψη των Ολυμπιονικών στο 1ο Δημοτικό Π. Ψυχικό, εντάσσεται στο σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών με την Κοινότητα Π. Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, εκ μέρους του οποίου παρέστησαν οι κυρίες Φένη Χατζηαθανασιάδου και Θεώνη Θεοδωρίδου, καθώς και η Πρόεδρος του ΟΑΚΑΠΑ κα Σοφία Βυθούλκα.