IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γιώργος Λαγούδης σπάει τη σιωπή του στο ΙΟΝΙΟΝ FM
24.09.18


Συγκλονίζει ο αδελφός της 44χρονης  Ειρήνης Λαγούδη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της στη Λίμνη Τριχωνίδα. Ο Γιώργος Λαγούδης  μιλά αποκλειστικά στον ΙΟΝΙΟΝ FM και στον Δημήτρη Στρουμπάκο μετά τις διώξεις που άσκησε ο Εισαγγελέας Αγρινίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση.  Ικανοποιημένος όπως δηλώνει, ''σπάει'' την σιωπή του μιλώντας για τις ευχάριστες στιγμές αλλά και για τα όνειρα που έκανε η αδερφή του και που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει!

Στρουμπάκος: Γιώργο νιώθεις δικαιωμένος αφού η Εισαγγελέας Αγρινίου κατέληξε ότι πρόκειται για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία. ʼσκησε Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση , αναφέρει μάλιστα ότι αυτός ή αυτοί που δολοφόνησαν την Ειρήνη ήξεραν πολύ καλά τί έκαναν, καθώς βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Λαγούδης : Δημήτρη είναι ένα τεράστιο βήμα προς την Αλήθεια. Είναι η δικαίωση όλων όσων πίστεψαν από την αρχή ότι αυτός ο υπέροχος άνθρωπος δεν είχε κανένα λόγο να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι εισαγγελικές - δικαστικές αρχές επιβεβαίωσαν με τον πιο τρανταχτό τρόπο αυτό που από την πρώτη στιγμή είπα. Δικαίωση δεν υπάρχει για μένα εφόσον δεν έρχεται πίσω η Ειρήνη. Είναι όμως μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση. 

Στρουμπάκος: Περίμενες μετά από τόσο διάστημα πως θα βγει η αλήθεια ή κάποιες στιγμές είπες πως θα πάει χαμένος ο αγώνας ο δικός σου αλλά και της οικογένειας όλης της Ειρήνης;

Λαγούδης: Ήμουν σίγουρος κ αυτό νομίζω ότι το κατάλαβε αμέσως ο εισαγγελέας ήδη από την πρώτη συνάντηση μας. Έτσι ένιωσα. Όπως και όλη η κοινή γνώμη το πίστεψε. Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται. 9 μήνες παλέψαμε και βγήκε το πόρισμα. Μέχρι και προχθές όμως υπήρχαν διαρροές ότι 2 ανώτατοι αντιστράτηγοι με μεγάλη εμπειρία όπως είπε δημοσιογράφος, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση, έλεγαν για καραμπινάτη αυτοκτονία! Εκ του πορίσματος όμως των εισαγγελικών αρχών φάνηκε ότι δεν δέχτηκε ούτε ένα από τα "καραμπινάτα" στοιχειά τους. Όπως και ότι ένας άλλος ανώτατος αξιωματικός μέσω δημοσιογράφου είπε ότι το πόρισμα το έβγαλε ο εισαγγελέας για να ηρεμήσει η οικογένεια και η κοινωνία. Δηλαδή λέει ότι έβγαλαν ψεύτικο πόρισμα οι εισαγγελικές αρχές?? 

Στρουμπάκος: Έχοντας στο μυαλό σου την Ειρήνη τί θυμάσαι περισσότερο ως αδερφός της;

Λαγούδης: Το υπέροχο χαμόγελο της, την αγνή ψύχη της, την δύναμη να προχωρα με χαρά και όρεξη για ζωή!

Στρουμπάκος: Θυμάσαι ποιά ήταν τα τελευταία λόγια μαζί της; Τι σου είχε πει;

Λαγούδης: Λέγαμε πολλά σημαντικά και ασήμαντα. Τα ασήμαντα μου έχουν λείψει πιο πολύ... εκείνες οι γρήγορες στιγμές γέλιου, χαράς και κυρίως οι άμεσες ενέργειες που με ένα βλέμμα μπορούσαμε να λύσουμε ένα θέμα! Ήταν πολύ γρήγορο το μυαλό της! Ακούραστη ψύχη και σώμα! 

 

Στρουμπάκος: Ποιά όνειρα έκανε και ήθελε να πραγματοποιήσει, στα είχε πει;

Λαγούδης: Τα παιδιά της πάνω από όλα! Μετά η ζωή της. Καθώς μεγάλωναν τα παιδιά άρχισαν να προχωρουν τα όνειρα μας... αλλά τέλειωσαν αυτά για την Ειρήνη πλέον. Ας αναπαυτεί εν ειρήνη. Και εκεί που θα είναι μαζί με τους πολλούς φίλους κ συγγενείς μας να περνούν καλά. Εμείς εδώ θα τα καταφέρουμε. Έφτιαξε ικανή και άξια οικογένεια.

Στρουμπάκος: Τέλος, από εδώ και στο εξής  τί πιστεύεις πώς θα γίνει; Θα μπουν φυλακή όσοι την δολοφόνησαν; Γιατί και εσύ από την αρχή μιλούσες για δολοφονία όπως και σχεδόν όλοι οι Έλληνες. 

Λαγούδης: Εύχομαι να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές. Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους όσους πίστεψαν ότι είναι δολοφονία και με στήριξαν:  Τον κο Ταουξη με την τεράστια εμπειρία του και όλο το επιτελείο του.  Όλους τους ερευνητές, τον κο Σπύρου, τον κο Τσουκαλη, τον κο Μανικα, τον κο Δεδε, τον κο Γκουρμπατση και όλες τις ομάδες πίσω από αυτούς.  Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοσιογράφους και όσους δούλεψαν πίσω από τις κάμερες. Τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στον αγώνα μου ότι και αν τους ζήτησα. Ακόμη κ σε αυτούς που δεν έτυχε να μιλήσουμε ποτέ ανά την Ελλάδα. Ακόμη κ όταν ένιωθα ότι δεν θέλω να βγω να μιλήσω, πάντα η γνώμη μου ήταν σεβαστή. Για εμένα που δεν έχω σχέση με τον χώρο των media οφείλω να δώσω συγχαρητήρια για την στάση τους, καθώς δεν ένιωσα ούτε μια φορά κάτι αρνητικό από μέρος τους. Σε όλη την οικογένεια μου τόσο στο Μεσολόγγι όσο και στις Σέρρες ένα τεράστιο ευχαριστώ. Δείξαμε αυτό που είμαστε: δεμένοι, αγαπημένοι, όλοι μας μια γροθιά, μια ομάδα που αντέχει στα πολύ πολύ δύσκολα! Όλους τους φίλους μου και τις φίλες της Ειρήνης. Όλους τους χωριανούς μου όπως και από τα διπλανά χωριά. Τους γνωστούς και αγνώστους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που πίστεψαν στον αγώνα μου και με κάθε τρόπο ήταν κοντά μου.

Στρουμπάκος: Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη.


Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα