IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334





Κρίσιμα θέματα στην αντζέντα της εκδήλωσης του ομίλου ΑΚΤΙΔΑ στις 26 Μαρτίου
21.03.24


Ο όμιλος πολιτικής Σκέψης και Δράσης  ΑΚΤΙΔΑ, διοργανώνει εκδήλωση στην Αθήνα με θέματα την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, την πολιτική κατάσταση, το πολυσυζητημένο κράτος Δικαίου, τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και τις τελευταίες αλλαγές στην ΥΓΕΙΑ. Μιλώντας στο IONION FM ο δημοσιογράφος, νομικός και Γεν. Γραμματέας του ΔΣ της ΑΚΤΙΔΑΣ Μάκης Γιομπαζολιάς, ο οποίος θα συντονίσει και την εκδήλωση είπε πως η ΑΚΤΙΔΑ είναι ένας όμιλος προβληματισμού αξιόλογων ανθρώπων, φίλων, στελεχών του ακαδημαϊκού χώρου, του επιχειρείν, της δημοσιογραφίας, του πνευματικού κόσμου, οι οποίοι προβληματίζονται, ανταλλάσσουν απόψεις, κάνουν εκδηλώσεις και δίνουν προς τα έξω τη φωνή τους. 

Η εκδήλωση, θα γίνει δια ζώσης και με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα "Γ. Αναστασόπουλος" της ΕΣΗΕΑ ( Ακαδημίας 20  3ος όροφος Αθήνα ), την 26 Μαρτίου 2024, στις 16.00

Τα θέματα θα εισηγηθούν οι

Δημήτρης Ρολόγης, καθηγητής Νευροχειρουργικής, Πρόεδρος ΔΣ ΑΚΤΙΔΑΣ (για τα μη κρατικά πανεπιστήμια για το νόμο που ψηφίστηκε αλλά και τις αλλαγές που προωθούνται στην υγεία με τα απογευματινά χειρουργεία)

Κώστας Μελάς, καθηγητής Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αντιπρόεδρος ΔΣ ΑΚΤΙΔΑΣ (οικονομικές εξελίξεις στη χώρα)

Δημήτρης Βερβεσός, Δικηγόρος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (για το κράτους δικαίου)

Βαγγέλης Χωραφάς, πολιτικός αναλυτής (πολιτική κατάσταση της πολιτικές εξελίξεις στη χώρα)

και μετά θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση.

Όπως είπε ο κ. Γιομπαζολιάς, "η εκδήλωση θα δώσει την δυνατότητα να καταλήξουν σε μερικές σκέψεις που θα απηχούν όλους", γιατί, όπως είπε, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις και αλίμονο αν θα τις είχαμε. Η εκτίμηση πάντως στις συζητήσεις, είναι ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι στα καλύτερά της, υπάρχουν προβλήματα πέρα από αυτά που ο κόσμος αντιλαμβάνεται δηλαδή την ακρίβεια που είναι το βασικό πρόβλημα, την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στη φορολόγηση, την ακρίβεια των λογαριασμών του ρεύματος κλπ.  Υπάρχουν επίσης προβλήματα που αφορούν και μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας για τα οποία ο προβληματισμός είναι έντονος και σε αυτούς που συνδιαλέγονται μεταξύ τους όπως καλή ώρα κάνουμε εμείς, και μέσα στην κοινωνία.

Δεν παραγνωρίζουμε, είπε, το γεγονός ότι η χώρα είναι μία χώρα που βγήκε, αν βγήκε, από τη χρεοκοπία και τα οικονομικά της εξακολουθούν να είναι υπό επιτήρηση και αυτό σημαίνει ότι η χώρα δεν έχει πολλές δυνατότητες να κάνει σπουδαία πράγματα. Αλλά σε κάθε περίπτωση οι ιθύνοντες θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους ότι και ο πολύς κόσμος και οι ομάδες προβληματισμού δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι από την οικονομική πολιτική.

Μιλώντας για τα ελληνικά κόμματα ο κ. Γιομπαζολιάς, είπε ότι αυτά ενισχύονται από τον κρατικό κορβανά κάθε χρόνο και μερικά από αυτά, τα πιο μεγάλα, χρωστάνε πολλά λεφτά σε τράπεζες και θα έπρεπε να έχουν ληφθεί στο παρελθόν μέτρα εναντίον των κομμάτων αυτών. Όμως, όπως είπε, ο οι νόμοι που ισχύουν ευνοούν τα μεγαλύτερα κόμματα τα οποία είναι στη βουλή και δεν ευνοούν τους μικρότερους σχηματισμούς οι οποίοι είτε δεν καταφέρνουν να μπουν στη βουλή, είτε συγκεντρώνουν πολύ μικρό ποσοστό για να φτάνουν στην ενίσχυση από το κρατικό κορβανά. Άρα υπάρχουν οικονομικά αποτρεπτικά στοιχεία για τα κόμματα αυτά. Και ο κ. Γιομπαζολιάς αποκάλυψε στην εκπομπή πως ο όμιλος ΑΚΤΙΔΑ διαμορφώνει μία άποψη σιγά-σιγά, όπου μετά τις ευρωεκλογές θα προτείνει μεταβολές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αφού πρώτα διαμορφωθεί μια κοινή άποψη.



επιστροφή