IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Τρυφών Αλεξιάδης, για την οικονομία και τις πολιτικές της κυβέρνησης
26.01.23


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρυφών Αλεξιάδης,  μίλησε στην έκτακτη εκπομπή  με τη  δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη

Αναφορικά με το χθεσινό Eurogroup  και τις δηλώσεις Σταϊκούρα

Τ.ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: Εμείς δεν ακολουθούμε την μεμψίμοιρη λογική που είχαν άλλοι όταν ήμασταν εμείς να τα θεωρούν όλα καταστροφολογικά και ότι όλα είναι λάθος και ότι όλα είναι μαύρα και τα λοιπά. Κάθε τι θετικό για τη χώρα το στηρίζουμε και θα συνεισφέρουμε όσο μπορούμε. Άρα θετικές και οι ανακοινώσεις για την πορεία  της ελληνικής οικονομίας και η προσπάθεια εξόδου στην αγορά, όλα αυτά είναι θετικά βήματα αλλά πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση ότι αφού τα πράγματα είναι τόσο καλά και έχουμε τόσο καλά δεδομένα ας προχωρήσει πρώτα απ’ όλα σε υλοποίηση προεκλογικών της δεσμεύσεων το ’19. Να θυμίσω για αυξήσεις στους βασικούς μισθούς διπλάσιες του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης. Δεν το έχουμε δει ακόμα αυτό. Περιμένουμε κάποια αύξηση μισθών, περιμένουμε να μειωθεί η υπερφορολόγηση όπως για παράδειγμα στα τεστ  covid  που αυξήθηκε από 1η Ιανουαρίου, περιμένουμε μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Περιμένουμε μέτρα ανακούφισης των πολιτών τα οποία θα κάνουν καλό και στην κυβέρνηση και στη χώρα. 

Αναφορικά με την επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ώστε να μείνουν εκτός Βουλής εγκληματικές οργανώσεις όπως το κόμμα Κασιδιάρη

Τ.ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: Εμείς είμαστε υπέρ της συναίνεσης και του διαλόγου ειδικά στα εθνικά θέματα της εξωτερικής πολιτικής ή στα σημαντικά θέματα και της εσωτερικής πολιτικής. Ας το κάνει η κυβέρνηση κι εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο. Δυστυχώς δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα, μακάρι να το κάνει. Στο συγκεκριμένο ζήτημα πρώτα απ’ όλα πρέπει να υπάρξει ένα σαφές πολιτικό μέτωπο αντιμετώπισης αυτών των ακραίων φαινομένων διότι πολύ καλό είναι να συζητούμε νομοθετικά και συνταγματικά πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό, μόνο με νομοθετική διαδικασία μπορούμε πλέον στο χρονικό διάστημα που έμεινε, αλλά καλό θα ήταν να βλέπαμε κάποια στιγμή και κάποιους βουλευτές της ΝΔ να ήταν παρόντες στη δίκη της Χρυσής αυγής, να συμπαραστέκονταν στην Μάγδα Φύσα. Καλό είναι να μην έχουμε μόνο τέτοιες ανακοινώσεις να έχουμε και έμπρακτη αποδοκιμασία.

Τ.ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: Μακάρι να το φέρει η κυβέρνηση σε διαβούλευση και μακάρι να κάνει ουσιαστικό διάλογο μέσα στη Βουλή πριν και κατά τη διάρκεια της νομοθέτησης για να το αντιμετωπίσουμε. Σε κάθε περίπτωση προέχει η πολιτική καταδίκη και η πολιτική ομοφωνία στο πως αντιμετωπίζουμε αυτά τα πράγματα.

Με αφορμή την αντιπαράθεση για την κηδεία του τέως βασιλιά

Τ.ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: Δεν υπήρχε αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ίσα-ίσα τα όσα γραφικά έκαναν τα στελέχη της ΝΔ είναι το καλύτερο πολιτικό δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης εναγωνίως να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής, ως κεντρώος, ως ο ηγέτης μιας άλλης Ελλάδας, μιας διαφορετικής παράταξης κι έρχεται η ώρα της κηδείας και τα προβλήματα στη δεξιά πολυκατοικία είναι πλέον σαφέστατα. Βγαίνουν στα μπαλκόνια, μαλλιοτράβιουνται, σκοτώνονται, δηλώνει ο ένας εναντίον του άλλου. Τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη για τον κ. Σαμαρά τη διαβάσατε; Τη δήλωση του κ. Σαμαρά για το τι λέει υπονοώντας για τη ΝΔ... είναι συγκεκριμένα  όλα αυτα που έγιναν. Σε κάθε περίπτωση έχουν δικαίωμα μέσα στη ΝΔ κάποιοι να αποκαλύπτονται ότι είναι και φιλοβασιλικοί, καλά κάνουν, δημοκρατία έχουμε, όλα είναι αποδεκτά. Ξέραμε ότι μέχρι τώρα μέσα στη ΝΔ υπήρχαν στελέχη θαυμαστές ακραίων πολιτικών καταστάσεων όπως αυτοί οι οποίοι  έχουν έρθει από το ΛΑΟΣ  στη ΝΔ, τώρα ξέρουμε ότι έχουμε και φιλοβασιλικούς.επιστροφή