IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θάβει το market pass.
21.12.22


Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Πάνος Σκουρλέτης,  μίλησε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με την εξαγγελία του market pass

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Μετά από ένα πάρα πολύ μεγάλο διάστημα αφαίμαξης των πολιτών μέσω της ακρίβειας, της ηλεκτρικής ενέργειας, των καύσιμων και των τροφίμων αυτή η κίνηση πραγματικά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Είναι μια κίνηση η οποία ελάχιστα θα συμβάλει στο να καλυφτούν απώλειες και στο να ανακουφίσει σε σχέση με τις ανάγκες που καλείται ο κόσμος να καλύψει και δεν μπορεί. Αντιλαμβάνεστε όλοι ότι το ποσό είναι πάρα πολύ μικρό κυρίως όμως χαρακτηρίζεται από μια λογική η οποία για άλλη μια φορά δεν θέλει να επιχειρήσει να χτυπήσει την ακρίβεια στον πυρήνα της. Και ποια θα ήταν αυτή; Να υπήρχε μια παρέμβαση που ούτως ή άλλως τα έχουμε πει εδώ και μήνες αυτά, σε σχέση με την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, την μείωση στον ειδικό φόρο στα καύσιμα και προφανώς μια εντελώς διαφορετική πολιτική στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας κι όχι αυτή που χρησιμοποιείται σήμερα που είναι η επιδότηση της αισχροκέρδειας.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσουν το μέτρο του market pass

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αυτό είναι κάτι διαφορετικό το οποίο θα το εκτιμήσουμε.

ΔΗΜ: Σας ρωτώ γιατί διαβάζω την ανακοίνωση του κόμματός σας που μιλάει για χοντροκομμένη απάτη του κ. Μητσοτάκη

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αυτό που σας περιέγραψα δεν κάνει κατανοητό ότι πρόκειται για στάχτη στα μάτια του κόσμου; Περί αυτού πρόκειται κι όταν μάλιστα την ίδια στιγμή υπάρχουν προβλέψεις από τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε για αύξηση πάλι των εσόδων από τον ΦΠΑ, από τους έμμεσους φόρους άρα μας τα παίρνουν όλο το προηγούμενο διάστημα αδρά-χοντρά και δίνουνε κάποια ψίχουλα, κάποιες σταγόνες από την άλλη. Αυτό δεν είναι κοροϊδία;

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσουν τα μέτρα στην περίπτωση που γίνουν κάποιες παρεμβάσεις

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Είναι κάτι το οποίο θα το εκτιμήσουμε τις αμέσως επόμενες ώρες αλλά σε κάθε περίπτωση σας λέω ότι πρόκειται για μια κοροϊδία απέναντι στον κόσμο.

Ερωτηθείς γιατί δεν έχουν καταφέρει να πείσουν για τη δική τους πρόταση

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Θα απαντήσω με βάση την τάση των τελευταίων 12 μηνών που υπάρχει στις δημοσκοπήσεις... εδώ έχουμε μια αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ  2-3 μονάδων αθροιστικά και  10 -11 μονάδες που έχει πέσει η ΝΔ και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά βέβαια όλα εις βάρος της. Δεν υπάρχει ένα πεδίο εφαρμοσμένης πολιτικής που να έχει μια άνεση πλειοψηφική. Ο κόσμος στο μεγαλύτερό του ποσοστό απορρίπτει την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της οικονομίας. Και για την ιστορία των υποκλοπών 75% είναι πεισμένοι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι  ωτακουστής.

Αναφορικά με την εγκληματική ενέργεια στη Νέα Σμύρνη

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα τα οποία τα υποτιμάει η κυβέρνηση. Ενώ είναι αυτά τα προβλήματα τα οποία δεν λεω ότι δημιουργηθήκανε τώρα αλλά που σε αυτά δεν έχει κανει τίποτα ουσιαστικό δηλαδή η πάταξη του μεγάλου εγκλήματος το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κάνει νταηλίκια απέναντι στους φοιτητές, να κυνηγάει 16χρονα και να έχουμε τη δολοφονία του Ρομά συμπολίτη μας και να λεει ότι τα κέντρα ανομίας είναι μέσα στα πανεπιστήμια απλά και μόνο για λόγους προπαγανδιστικούς. Πρόκειται για μια άθλια προπαγάνδα και μια βάναυση εργαλειοποίηση της ίδιας της Αστυνομίας. Το οργανωμένο έγκλημα βλέπουμε ότι ανθεί, έχουμε τις πιο άθλιες δολοφονικές τέτοιου είδους καταστάσεις επί των ημερών της ΝΔ.

Αναφορικά με την μη προφυλάκιση του Αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Πρόκειται προφανώς για μια λάθος κίνηση και στέλνει ένα λάθος σήμα αλλά το μεγαλύτερο λάθος σήμα το έχει στείλει ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος τελικά  φαίνεται ότι ουσιαστικά μέσα από την προσέγγιση που έχει σε αυτά τα ζητήματα έχει δώσει το πράσινο φως για την αστυνομική αυθαιρεσία. Είναι μια βαρύτατη πολιτική ευθύνη αυτή.

Πηγή: Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm επιστροφή