IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Παρόν το ΙΟΝΙΟΝ FM στο Rally Acropolis
13.09.21

To Rally Acropolis επιστρέφει μετά από 8 χρόνια, με την εκκίνηση να δίνεται σήμερα από την Πλατεία Συντάγματος! Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα για την ανάδειξη της επαννεκίνησής του, διεξήχθει στον εξωτερικό χώρο του Ζάππειον Μέγαρο, επίδειξη απεγλωβισμού τραυματία από κατεστραμένο αμάξι μετά από σφοδρή σύγκρουση! Στην επίδειξη, την οποία παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τον Πρόεδρο της FIA κ. Jean Todd, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τους λοιπούς επίσημους προσκεκλημένους, συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Τροχαία, το ΕΚΑΒ και ο Σύλλογος Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες ΙΔΟΡΟ με την Πρόεδρό του Olympian και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Στίβου κα Όλγα Βασδέκη να μπαίνει μέσα στο ρόλο του θύματος του τροχαίου!!!

Σε δηλώσεις τους οι εικονιζόμενοι Αρχιπύραρχος και Διοικητής ΠΕΠΥΔ Αττικής κ. Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος (με επιχειρησιακή στολή) και ο Επιπυραγός κ. Αχιλλέας Σαΐτης από την Δ/νση Πυρόσβεσης/Τμήμα Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος (με επίσημη στολή), μάς εξήγησαν για τις διαδικασίες που διενεργούνται κατά τον απεγκλωβισμό τραυματιών τροχαίων ατυχημάτων μέσα από άμορφες μάζες σιδερικών, με τις τάχιστες και συνάμα με χειρουργική ακρίβεια ενέργειες που πρέπει να γίνονται, προκειμένου οι τραυματίες να παραδίδονται με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και την μικρότερη δυνατή οδύνη στους Διασώστες Εκάβ!!!

Η Πρόεδρος του ΙΔΟΡΟ από την πλευρά της κα Όλγα Βασδέκη δήλωσε στο Ionion FM και το Materiale Sportivo:

"Η βασική αποστολή του ΙΔΟΡΟ είναι η ανάδειξη των ομορφιών της πατρίδας μας μέσα από την ανάδειξη ιστορικών οχημάτων και διαδρομών! Στο κοινωνικό επίπεδο, για να απολαμβάνουμε άπαντες αυτές τις διαδρομές, οι βασικοί στόχοι που έχουμε θέσει είναι η εμπλοκή περισσότερων γυναικών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και φυσικά το θέμα της οδικής ασφάλειας και της σωστής οδικής συμπεριφοράς. Η εμπειρία του να είμαι στη θέση του εγκλωβισμένου θύματος τροχαίου ατυχήματος ήταν συγκλονιστική και απεύχομαι στον καθένα από το να την βιώσει. Μολονότι εγώ ουσιαστικά υποδυόμουν ένα ρόλο για τις ανάγκες της παρουσίασης της επίδειξης, το συναίσθημα ήταν πολύ έντονο, η αγωνία επίσης έντονη, ενώ οι θόρυβοι από τα τρυπάνια των πυροσβεστή και τα σπασίματα του παρμπρίζ και των πορτών ήταν άκρως διαπεραστικοί που σε έκαναν να χάνεις την αίσθηση τόπου και χρόνου. Ήταν όμως παράλληλα και μία ευκαιρία να μάθουμε πολλά πράγματα για την δουλειά όλων όσοι εμπλέκονται στους απεγκλωβισμούς και να εκτιμήσω για μία ακόμη φορά το λειτούργημα των συναδέλφων μου στα Σώματα Ασφαλείας (σσ: η Όλγα είναι αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος) και των στελεχών του ΕΚΑΒ. Το μήνυμα που σήμερα θέλω να δώσω είναι να τηρούμε άπαντες τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς ώστε να μας γίνουν βίωμα και να να φοράμε πάντα την ζώνη ασφαλείας! Ολόθερμες ευχές για Καλή (επαν)Εκκίνηση του εμβληματικού Αγώνα Αυτοκινήτου της Χώρας μας και ένα Συναρπάστικό Ράλλυ Ακρόπολις"


Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα