IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άμεση διαψευση από την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων ότι τάχα αποπέμφθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών
ΑΘΗΝΑ 16.07.21

Η κα Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτής και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης με παρέμβασή της στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ του IONION FM είχε δηλώσει την Τρίτη 13 Ιουλίου 21, πως Η Ένωση Ευρωπαίων Δικαστών έδιωξε την Ελληνική Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων από τους κόλπους της, με την αιτιολογία ότι οι Έλληνες δικαστές εκτελούν πολιτικές εντολές, δεν υπηρετούν το Δίκαιο και ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί το κράτος Δικαίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε έντονα στη δήλωση της κ. Μακρή και επικοινωνώντας με το IONION FM διέψευσε την δήλωσή της, αποστέλλοντας σήμερα (16.07.21) το υπ' αριθμ. Πρωτοκ. 233 / 16/7/2021, έγγραφο για την Αποκατάσταση της Αλήθειας:

"Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα όσα ανυπόστατα και συκοφαντικά ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον σταθμό σας η κ. Μακρή, περί αποπομπής της Ένωσής μας από μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών τιμά ιδιαίτερα την Ένωσή μας και για τον λόγο αυτό της ανέθεσε την διοργάνωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης το έτος 2023 στην Αθήνα.  Κάθε Μέσο Ενημέρωσης οφείλει να τηρεί την δεοντολογία και να διασταυρώνει τις ειδήσεις που μεταδίδει, ιδιαίτερα όταν θίγεται το κύρος Δικαστικών Ενώσεων που έχουν μακρά ιστορία στην προστασία του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι συκοφάντες της Ένωσης θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους".

       Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Χριστόφορος Σεβαστίδης                                                                            Παντελής Μποροδήμος

           Εφέτης                                                                                                    Πρωτοδίκης

 

Το IONION FM, επικοινώνησε με την κ. Μακρή, η οποία απέστειλε στον σταθμό το ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, από το οποίο πράγματι δεν συνάγεται πως οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς εκδιώχθηκαν από την αντίστοιχη Ένωση της Ευρώπης.

Παραθέτουμε το ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών:

«Το Κράτος Δικαίου είναι θεμελιώδης ιδρυτική αρχή της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (άρθρο 2 της Συνθήκης). Επομένως, όταν προωθούνται νομοθετικές μεταβολές που αφορούν ουσιώδη ζητήματα της κατάστασης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών – όπως η προαγωγή, η αξιολόγηση και ο πειθαρχικός έλεγχος -, θεωρούμε ότι αποτελεί νομική υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριλάβει επισήμως τις δικαστικές ενώσεις στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία.

Η μη συμμόρφωση ενός κράτους μέλους με αυτές τις βασικές αρχές είναι δυνατό να θεωρηθεί ως παραβίαση της αρχής του Κράτους Δικαίου. Πόσο μάλλον όταν οι νομοθετικές μεταβολές, που αφορούν την προαγωγή και αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών και ιδίως τον πειθαρχικό τους έλεγχο, δύνανται να αποτελέσουν απειλή για τη δικαστική ανεξαρτησία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίσει αποτελεσματικά και άμεσα ότι οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων στην Ελλάδα θα συμμετέχουν χωρίς εξαιρέσεις σε κάθε νομοπαρασκευαστική διαδικασία που λαμβάνει χώρα ενόψει νομοθετικών μεταβολών που αφορούν το δικαστικό σώμα και ειδικά την επαγγελματική κατάσταση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών».

 

Στο συγκεκριμένο θέμα, αναφέρθηκε επίσης και η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» υπό τον τίτλο : Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών / Ομόφωνη καταδίκη για παραβίαση του Κράτους Δικαίου από Μητσοτάκη-Τσιάρα

Αναφέρει μεταξύ άλλων … «Ζητά, η κυβέρνηση άμεσα να άρει τον αποκλεισμό δικαστών/εισαγγελέων από την νομοπαρασκευαστική διαδικασία για το δικαστικό σώμα και επαγγελματική του κατάσταση.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δημοσιοποιεί το ομόφωνο ψήφισμα-καταδίκη του αποκλεισμού των Δικαστικών Ενώσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 κατά την ετήσια Γενική Συνέλευσή της, με συμμετοχή εκπροσώπων από 33 χώρες».

 

Σημ.Το ηχητικό είναι από την παρέμβαση της κ. Μακρή την Τρίτη 13 Ιουλίου 21. Σήμερα δεν παρενέβει ηχητικά στην εκπομπή η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά μόνον γραπτώς. Γι' αυτό δεν υπάρχει σημερινό ηχητικό


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 1796 φορές μέχρι τώρα