IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: "Η Ένωση Ευρωπαίων Δικαστών έδιωξε αντίστοιχη Ελληνική από τους κόλπους της" - Άμεση διαψευση από την Ένωση Δικαστών Και Εισαγγελέων
ΑΘΗΝΑ 13.07.21

Η κα Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτής και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης με παρέμβασή της στην ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ του IONION FM και στον Δημήτρη Κολόκαδήλωσε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο ψήφισαν όλοι μαζί στην βουλή παραβιάζει το Εθνικό Δίκαιο, το Σύνταγμα της χώρας και τις διεθνείς συμβάσεις. Είπε ακόμη ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι βάσει ψηφίσματος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο η Ελλάδα ψήφισε υπέρ, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός στις χώρες μέλη της ΕΕ.

Συμπλήρωσε πως η Βουλή τελείωσε από καθαρές φωνές το 2015 όταν ανατράπηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παραδόθηκε η εξουσία στην Τρόικα και κατάφεραν να αποκλείσουν, στις εκλογές, τους 40 βουλευτές του ΟΧΙ. Τότε δεν μίλησε κανένας Σύλλογος, καμία Ένωση και κανένας φορέας. Τότε όλοι έδιναν συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος.

Είπε ακόμη πως Η Ένωση Ευρωπαίων Δικαστών έδιωξε την Ελληνική Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων από τους κόλπους της, με την αιτιολογία ότι οι Έλληνες δικαστές εκτελούν πολιτικές εντολές, δεν υπηρετούν το Δίκαιο και ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί το κράτος Δικαίου.

Ανανέωση της είδησης (Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021)

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε έντονα στη δήλωση της κ. Μακρή, επικοινωνώντας με το IONION FM και διαψεύδοντας την δήλωσή της, αποστέλλοντας έγγραφο για την Αποκατάσταση της Αλήθειας:

 

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                   

        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

          ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

ΤΗΛ: 213 215 6114 -  FAX 210 88 41 529

                      Τ.Κ. 101. 71

       e- mail: endikeis@otenet.gr                                     

                                                                                                                                                  Αθήνα, 16-7-2021

                                                                                                                                                  Αρ. πρωτ. 233

Αποκατάσταση αλήθειας

ΕΝΩΣΗ  ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

ΤΗΛ: 213 215 6114 -  FAX 210 88 41 529

Τ.Κ. 101. 71

                                                                                                                                                 Αθήνα, 16-7-2021

                                                                                                                                                 Αρ. πρωτ. 233

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα όσα ανυπόστατα και συκοφαντικά ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον σταθμό σας η κ. Μακρή, περί αποπομπής της Ένωσής μας από μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών τιμά ιδιαίτερα την Ένωσή μας και για τον λόγο αυτό της ανέθεσε την διοργάνωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης το έτος 2023 στην Αθήνα.  Κάθε Μέσο Ενημέρωσης οφείλει να τηρεί την δεοντολογία και να διασταυρώνει τις ειδήσεις που μεταδίδει, ιδιαίτερα όταν θίγεται το κύρος Δικαστικών Ενώσεων που έχουν μακρά ιστορία στην προστασία του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι συκοφάντες της Ένωσης θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

 

     Ο Πρόεδρος  Χριστόφορος Σεβαστίδης - Εφέτης   

      Ο Γενικός Γραμματέας  Παντελής Μποροδήμος - Πρωτοδίκης 

                                                                                 

           Το IONION FM, επικοινώνησε με την κ. Μακρή, η οποία απέστειλε στον σταθμό το ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, από το οποίο πράγματι δεν συνάγεται πως οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς εκδιώχθηκαν από την αντίστοιχη Ένωση της Ευρώπης. Παραθέτουμε το ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών:

«Το Κράτος Δικαίου είναι θεμελιώδης ιδρυτική αρχή της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (άρθρο 2 της Συνθήκης). Επομένως, όταν προωθούνται νομοθετικές μεταβολές που αφορούν ουσιώδη ζητήματα της κατάστασης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών – όπως η προαγωγή, η αξιολόγηση και ο πειθαρχικός έλεγχος -, θεωρούμε ότι αποτελεί νομική υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριλάβει επισήμως τις δικαστικές ενώσεις στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία.

Η μη συμμόρφωση ενός κράτους μέλους με αυτές τις βασικές αρχές είναι δυνατό να θεωρηθεί ως παραβίαση της αρχής του Κράτους Δικαίου. Πόσο μάλλον όταν οι νομοθετικές μεταβολές, που αφορούν την προαγωγή και αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών και ιδίως τον πειθαρχικό τους έλεγχο, δύνανται να αποτελέσουν απειλή για τη δικαστική ανεξαρτησία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίσει αποτελεσματικά και άμεσα ότι οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων στην Ελλάδα θα συμμετέχουν χωρίς εξαιρέσεις σε κάθε νομοπαρασκευαστική διαδικασία που λαμβάνει χώρα ενόψει νομοθετικών μεταβολών που αφορούν το δικαστικό σώμα και ειδικά την επαγγελματική κατάσταση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών».

Στο συγκεκριμένο θέμα, αναφέρθηκε επίσης και η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» υπό τον τίτλο : Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών / Ομόφωνη καταδίκη για παραβίαση του Κράτους Δικαίου από Μητσοτάκη-Τσιάρα

Αναφέρει μεταξύ άλλων … «Ζητά, η κυβέρνηση άμεσα να άρει τον αποκλεισμό δικαστών/εισαγγελέων από την νομοπαρασκευαστική διαδικασία για το δικαστικό σώμα και επαγγελματική του κατάσταση.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δημοσιοποιεί το ομόφωνο ψήφισμα-καταδίκη του αποκλεισμού των Δικαστικών Ενώσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 κατά την ετήσια Γενική Συνέλευσή της, με συμμετοχή εκπροσώπων από 33 χώρες».

 


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 6957 φορές μέχρι τώρα