IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γ. Ανουσάκης: Ευθεία αναδιανομή της περιουσίας των πολιτών. Για τις επιταγές ο κ. Γεωργιάδης, για τα ενοίκια ο κ. Σταϊκούρας
ΚΡΗΤΗ 09.04.20

Οι Υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, κ.κ. Γεωργιάδης και Σταϊκούρας, εναλλάξ, εξέδωσαν διαδοχικές ΚΥΑ, παρεμβαίνοντας αλυσιτελώς, στις ιδιωτικές συμβάσεις και συμφωνίες μεταξύ ιδιωτών, λέει το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ σχετικά με το θέμα των Επιταγών και των ενοικίων που συμπεριελήφθησαν στις ΠΝΠ.

Πιο συγκεκριμένα, με τις διατάξεις του άρθρου 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 30 Απριλίου 2020, αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή με ημερομηνία λήξης/πληρωμής 2 μηνών από 31-3-2020 μέχρι 31-5-2020, κατά 75 ημέρες. Η αναστολή ισχύει για τις επιχειρήσεις που είτε έχουν κλείσει με κρατική εντολή, είτε, βάσει ΚΑΔ, έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Για να ισχύσει η αναστολή, οι επιταγές αυτές πρέπει να κατατεθούν, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Τειρεσία, από τον εκδότη, τον κομιστή ή τους οπισθογράφους, μέσα σε 6 εργάσιμες ημέρες από την δημοσίευση της ΠΝΠ (30 Μαρτίου 2020)  ή –για τους ΚΑΔ που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στους δικαιούχους- μέσα σε 6 ημέρες από την ένταξή τους.

Το ΙΝΚΑ έχουμε δεχθεί αθρόες καταγγελίες ότι για τις μεν επιταγές, εντελώς αυθαιρέτως και εντελώς παράλογα, ουδεμία μέριμνα περιλαμβάνεται, για τους αποδέκτες των επιταγών που δεν θα τις εισπράξουν έγκαιρα, για να πληρώσουν έγκαιρα τις δικές τους υποχρεώσεις, είπε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Κρήτης κ. Γιάννης Ανουσάκης στο IONION FM.

Για τα ενοίκια αναφέρθηκε στην «Κύρωση της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης " και άλλες διατάξεις», μείωση κατά 40% του ενοικίου της επαγγελματικής στέγης αλλά και της κύριας κατοικίας για το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου Η μερική μη καταβολή του μισθώματος του πρώτου εδαφίου δεν γεννά δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης εις βάρος του μισθωτή ούτε οποιαδήποτε άλλη αστική αξίωση. Αποφασίζει και Διατάσσει τον ιδιοκτήτη εκμισθωτή να υποβληθεί σε έλλειψη - απώλεια προβλεφθέντος και προσυμφωνημένου με τους μισθωτές ταμείου του, για την κάλυψη των συμφωνημένων υποχρεώσεών του, χωρίς να διατάσσει τους ‘‘δανειστές’’ του εκμισθωτή να απωλέσουν αυτοί οι τελικοί διαδοχικά το 40% …, το 40% που αντιθέτως χαρίζει ή επικουρεί τους μισθωτές.


Ακούστε το σχετικο απόσπασμα


Ακούστηκε 751 φορές μέχρι τώρα