IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
MEDIA
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
EVENTS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
FUN
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
IONION FM 06.02.19

Με βασικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης συμφώνησαν να προχωρήσουν Αλέξης Τσίπρας και Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να σημειώνει πως, αν αποδώσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. 

Ως Τουρκία επιθυμούμε να αναπτύξουμε τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης και ανέφερε πως «οι ομογενείς μας που ζουν στην Ελλάδα και οι Ρωμιοί που ζουν στην Τουρκία αποτελούν γέφυρες», ενώ κάλεσε την Ελλάδα να πραγματοποιήσει βήματα προς τη βελτίωση της ζωής τους. «Όπως γνωρίζετε η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι 
κλειστή από το 1971, δεν φταίμε εμείς», ανέφερε και πρόσθεσε πως «όποτε μου λέτε για τη Σχολή, εγώ απαντώ να λυθεί και το θέμα των Μουφτήδων». 

Για «ειλικρινείς συνομιλίες» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του, αμέσως μετά τη, διάρκειας άνω των δύο ωρών, συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, στην Άγκυρα, και τις διευρυμένες συνομιλίες, με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας, που ακολούθησαν στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα την Κωνσταντινούπολη. Στις 9.15 ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στην Αγία Σοφία και λίγο μετά τις 11.00 θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που επισκέπτεται τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 

«Στενές επαφές σε όλα τα επίπεδα» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης της Deutsche Welle από την Άγκυρα για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, από την οποία –όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα- «τα απτά αποτελέσματα ήταν ελάχιστα». 

«Τα μόνα φαινομενικά άμεσα αποτελέσματα που προκύπτουν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα είναι η απόφαση ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Σμύρνης με στόχο το πρώτο πλοίο να πλεύσει μέσα στο προσεχές καλοκαίρι και η επιτάχυνση των έργων της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης όπως και της δεύτερης γέφυρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων στον Έβρο» γράφει η DW. 

«Από τη στιγμή που η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, όπως και αντίστοιχες προηγούμενες συναντήσεις, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών στην περιοχή, στους οποίους συμμετέχουν ενεργά οι αστικές τάξεις των δυο χωρών, δεν μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τους λαούς», τονίζει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία. Πολύ περισσότερο, αναφέρει το ΚΚΕ «που το τελευταίο διάστημα οξύνθηκε η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο, ενώ έγινε προσπάθεια από την τουρκική πλευρά να ανοίξουν ζητήματα, όπως αυτό των "νησιών", της δήθεν "τουρκικής μειονότητας" της Θράκης, της καταπολέμησης της "τρομοκρατίας". Ιδιαίτερα για το τελευταίο αυτό ζήτημα, γεννά ερωτηματικά το τί θα αφορά η συνεργασία των δυο χωρών». 

Τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα επικήρυξε η τουρκική κυβέρνηση, ενόσω ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Άγκυρα και πριν συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο χθες το απόγευμα.  

Δεν προσκομίστηκαν καινούρια στοιχεία που να είναι αξιοποιήσιμα και να δικαιολογούν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στην περιοχή του Ιονίου για επικείμενο μεγάλο σεισμό αποφάνθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, που συνεδρίασε σήμερα στον ΟΑΣΠ. Αυτό δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρός της, καθηγητής Σεισμολογίας, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος. Η απόφαση της επιτροπής ήταν σχεδόν ομόφωνη με 
19-1. Ο μόνος που μειοψήφησε ήταν ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος ζήτησε πιο αυξημένη ετοιμότητα εκ μέρους της πολιτείας. Από την πλευρά του, ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, δημοσιοποίησε ότι έχουν σταλεί σε επιστημονικά ινστιτούτα καταγραφές της ομάδας ΒΑΝ για ισχυρό σεισμό στο Ιόνιο. 

«Το είπε ο πρωθυπουργός και αισθάνομαι την ανάγκη να το επαναλάβω και εγώ από αυτό το βήμα. Δεν εκβιαζόμαστε και δεν μπορεί κανείς να μας εκβιάσει. Οποιαδήποτε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά θα οδηγήσει και τους εμπνευστές της στο περιθώριο της δημοκρατίας μας» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας  χθες το βράδυ στην ολομέλεια. Είχαν προηγηθεί σφοδρές τοποθετήσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης, με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τις επιστολές των έξι βουλευτών, με τις οποίες ζητούσαν να προσμετράται η ψήφος τους στη συμπολίτευση, σε ψηφοφορίες που δεν είναι ονομαστικές. 

«Είναι σαν να τρέχουμε σε διάδρομο γυμναστικής. Ξοδεύουμε δυνάμεις και βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο». Με αυτήν τη φράση έμπειρος κοινοβουλευτικός του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα τις επιστολές των έξι βουλευτών οι οποίοι στηρίζουν την πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον αγροτικό κόσμο «όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε αποκλεισμούς του διαλόγου» αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχολιάζοντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων να μην προσέλθει σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Σύμφωνα με το υπουργείο, «ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη, για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης». 

Στην κυβέρνηση επέρριψαν ευθύνες για το γεγονός ότι δεν θα προσέλθουν στον διάλογο οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει». Σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας - μέλος της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε ότι «ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, επιμένει να γίνει ο διάλογος μόνο μαζί του την Τετάρτη και απορρίπτει το αίτημα των αγροτών να γίνει ο διάλογος με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης». «Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης, που δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει. Επιμένουμε για ακόμη μια φορά και ζητάμε να συναντηθούμε με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Καλούμε τους αγρότες να βγουν στον δρόμο. Είναι η μόνη λύση για να πετύχουμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης» σημείωσε. 

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στον Ευρωπαίο επίτροπο Υγείας Βιτένις Αντριου_καΐτις η εμφάνιση του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τσιγάρο σε νυχτερινό κέντρο, τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα του υφυπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, να καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αντριου_καΐτις είπε: «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Ετήσια αύξηση της τάξης του 25% καταγράφουν τα μεγέθη της οικονομίας διαμοιρασμού, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η Grant Thornton για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος με τίτλο «Οικονομία διαμοιρασμού: Κοινωνικές επιπτώσεις και ρυθμιστικές παρεμβάσεις». Βάσει της μελέτης, η οποία παρουσιάστηκε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», τα έσοδα ανήλθαν στα 1,9 δισ. ευρώ, ποσό που προσεγγίζει το 10% της ετήσιας τουριστικής δαπάνης. 

Πτωτικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα κινήθηκε το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να ανησυχούν περισσότερο για την πορεία αμερικανικής και διεθνούς οικονομίας και λιγότερο για την παραγωγή μαύρου χρυσού. 

Η ΑΑΔΕ προωθεί το σχέδιο τη μερικής και σταδιακής αποδέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους έχει επιβληθεί κατάσχεση από την εφορία εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπό τον όρο ότι ο φορολογούμενος που ενταχθεί στη ρύθμιση θα την τηρεί.  

ΔΙΕΘΝΗ 

Τη δέσμευση ότι θα οικοδομήσει το τείχος που έχει εξαγγείλει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο για την Κατάσταση της Ένωσης, στη διάρκεια της οποίας έστειλε μεταξύ άλλων μηνύματα προς Δημοκρατικούς και προς το Πεκίνο. 

Με ευρύτατη πλειοψηφία, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε χθες ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που έχει στόχο τον περιορισμό βίαιων διαδηλώσεων σε απάντηση στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που μαίνονται επί τρεις μήνες με κύριο εκφραστή το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων». Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τώρα στη Γερουσία, αλλά η Εθνοσυνέλευση έχει τον τελικό λόγο 

Διατεθειμένο να μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση που μαίνεται στη Βενεζουέλα είναι το Βατικανό, δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, με την προϋπόθεση ότι τη διαμεσολάβηση θα ζητήσουν και οι δύο πλευρές και προηγουμένως θα γίνουν προκαταρκτικά βήματα σε μια προσπάθεια αυτές να έρθουν πιο κοντά. 

Νέα πυρά κατά του «ριζοσπαστικού καθεστώτος στο Ιράν» εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα. 

Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ θα πραγματοποιηθεί η νέα Σύνοδος Κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης. 

Βαλίτσες για τις Βρυξέλλες ετοιμάζει και πάλι η Τερέζα Μέι. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί εκ νέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και θα του παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο, με το οποίο ευελπιστεί να κάμψει τις αντιστάσεις των Ευρωπαίων, αλλά και πρωτίστως να εξασφαλίσει τη στήριξη της βρετανικής Βουλής, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό που όλοι απεύχονται: ένα no deal και άτακτη έξοδος της Βρετανίας από την κοινότητα στις 29 Μαρτίου.  

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Μανόλο Χιμένεθ. Λίγο μετά τις 22:00 ο Ισπανός προπονητής έφτασε στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα της πρόσληψής του στην ΑΕΚ. Εκτός απρόοπτου ο Χιμένεθ θα βρεθεί σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο κι εν συνεχεία να ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ για 1.5 χρόνο. 

Για «απόφαση καρδιάς» έκανε λόγο ο Αντρέ Σιμόες, λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση της επέκτασης της συνεργασίας του με την ΠΑΕ ΑΕΚ έως το 2023. 

Το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μονοπωλεί το ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό, όμως πριν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη έχει το σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία με στόχο την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους ισχυρές - που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται σήμερα κυρίως στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καταιγίδες τόπους πυκνές στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.  

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.  

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 

Δυτική Ελλάδα  

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιονίου πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρος καταιγίδες τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ 

Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιονίου πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καταιγίδες τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την  Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας.  

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίου 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα οι άνεμοι στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.  

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια. 


Ακούστηκε 24 φορές μέχρι τώρα