IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΧΑΙΑΣ παρουσίασαν το ψηφοδέλτιο
ΑΧΑΪΑ, 30.04.12

Πίστη και αισιοδοξία ότι ο χώρος της πολιτικής οικολογίας ως διακριτό ρεύμα των ιδεών και προτάσεων της βιωσιμότητας και της συμφιλίωσης πολιτισμού και φύσης θα εκπροσωπηθεί στη νέα Βουλή οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ της Αχαΐας παρουσίασαν την Δευτέρα 30 Απριλίου το ψηφοδέλτιό τους, στα Γραφεία τους στην Παντανάσσης 35 , στην Πάτρα.

Ο Σπύρος Πιστικός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής τόνισε: «Είναι ένα ψηφοδέλτιο ενεργών πολιτών, ανθρώπων με συμμετοχή στην κοινωνία και την παραγωγή, ανθρώπων που εμπνέονται από τις αρχές της υπεράσπισης της φύσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας και της ουσιαστικής δημοκρατίας. Εκφράζω την πεποίθηση ότι και ο νομός μας θα δώσει ένα άξιο μέλος στην αυριανή οικολογική κοινοβουλευτική ομάδα».

Σε κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι υπογραμμίζουν:
« Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι μέρος ενός μεγάλου διεθνούς πολιτικού ρεύματος που θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα το σεβασμό των αντοχών του πλανήτη, την διάσωση της βιοποικιλότητας, την αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια για όλους. Δεν είναι συγκυριακό μόρφωμα ούτε όχημα φιλοδοξιών πολιτικών που βρέθηκαν έξω από τις παρατάξεις τους. Γιαυτό και έχουμε ήδη σοβαρές ρίζες στην κοινωνία αλλά και τους θεσμούς (ευρωκοινοβούλιο, περιφερειακά συμβούλια, δημοτικά συμβούλια).

Καλούμε τους συμπολίτες Αχαιούς αυτή τη φορά να σκεφθούν καθαρά και αυτό σημαίνει να ψηφίσουν χωρίς αυταπάτες για τις ευθύνες των ως τώρα κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων για την τραγική κατάσταση της χώρας αλλά με το βλέμμα στο μέλλον. Η οργή για την υπερχρέωση, την άδικη κατανομή των βαρών, την επίθεση στα περιβαλλοντικά αγαθά είναι εύλογη, πρέπει όμως να μην οδηγήσει σε ψήφο απελπισίας σ’ αυτούς που διακινούν κενούς αντιευρωπαϊσμούς ή, ακόμη χειρότερα, σε δυνάμεις που «επωάζουν το αυγό του φιδιού», αλλά σε δυνάμεις υπεύθυνες, που παλεύουν για μια ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική και την περιβαλλοντική κρίση, δυνάμεις που καταδικάζουν τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται. Τέτοια δύναμη, δύναμη ανανέωσης της πολιτικής ζωής και της δημοκρατίας μας είναι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.»

Ακόμη, προσέθεσαν οι υποψήφιοι στην κοινή τους δήλωση, είμαστε πάνω από όλα, κόμμα των νεότερων γενιών, αυτών που δε χρωστάνε και πραγματικά πληρώνουν τις ευθύνες άλλων: της πρώην γενιάς των 700 ευρώ, αυτών που δε βρίσκουν δουλειά, αυτών που είδαν να τους κόβεται ακόμη και ο βασικός μισθός, για να σωθεί, υποτίθεται, ο 13ος και ο 14ος μισθός των μεγαλύτερων ηλικιών, αυτών που ουσιαστικά χλεύαζαν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς όταν αντιδικούσαν δημόσια ποιος από τους δύο τους διέσωσε – υποτίθεται – το 13ο και 14ο μισθό των μεγαλύτερων.

Για μας επανεκκίνηση της οικονομίας δε σημαίνει ούτε κρατισμό ούτε ζητιανιά για κάθε αμφιλεγόμενη επένδυση, που συχνά καταστρέφει περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δημιουργεί. Σημαίνει αναπροσανατολισμό της, σε κατευθύνσεις βιώσιμες και ρεαλιστικές, που αξιοποιούν τους εγκαταλειμμένους φυσικούς πόρους, δημιουργούν θέσεις εργασίας, και δίνουν ευκαιρίες και υποστήριξη στους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν μια δική τους δουλειά. Απέναντι στο Μνημόνιο καταθέτουμε λοιπόν προτάσεις διεξόδου: για λύσεις που να μην κλείνουν το δρόμο προς το μέλλον, καθώς σε καιρούς λιτότητας η υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών μας κάνει δυο φορές φτωχούς, Ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή είναι ζωτική για να μην κρατήσουν οι συνέπειες της κρίσης για πάντα.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων Οικολόγων Πράσινων:
Βέμης Εμμανουήλ, φυσικός - προγραμματιστής
Γκίκα Κατερίνα, εκπαιδευτικός
Ζαφειρόπουλος Νίκος, βιοκαλλιεργητής
Ζαχαρόπουλος Παναγιώτης, δημοτικός υπάλληλος
Ζωγόπουλος Βασίλης, μηχανικός, δημοτικός υπάλληλος
Κουμπούρας Βασίλης, ιδιωτικός υπάλληλος
Κουνινιώτη Παναγούλα, ιδιωτικός υπάλληλος
Λέρη Ελένη, χημικός
Λιανός Κώστας, οδοντίατρος
Παπακωνσταντίνου Κώστας, εκπαιδευτικός, περιφερειακός σύμβουλος
Νίκος Τζένος, δικηγόρος
Πολίτου Θηρεσία, δικηγόρος
Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα