IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΕΜΒΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΚΑΙ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ;
IONION FM 16.12.11

Όλα τα παρακάτω είναι ένα θρίλερ! Τα θρίλερ πάντα τα αποφεύγαμε. Τώρα όμως αναγκαστικά πρωταγωνιστούμε σ’ ένα τέτοιο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να το ζήσει ούτε καν απ’ τον κινηματογράφο. Θα σας το περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ και σας παρακαλώ να βρείτε τον χρόνο για να καταλάβετε όλη αυτή την ιστορία:

23 χρόνια μετά την πρώτη μας νόμιμη εκπομπή στα FM εκπέμπουμε κραυγή αγωνίας στις μεθοδευμένες προσπάθειες φίμωσής μας. Εκπέμπουμε ενημερωτικό πρόγραμμα ΝΟΜΙΜΑ από το 1989 με την υπ’ αριθμ. 10991/Z2/1214/30-11-89 ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, που εκδόθηκε βάσει του ν. 1730/1987 και του Π.Δ. 25/88 με θέση εκπομπής τη Λυγιά Ηλείας και συχνότητα τους 95,8 MHz. Η άδεια εξακολουθεί να ισχύει σύμφωνα με τους νόμους: 2173/1993, 2328/1995 και από τον τελευταίο νόμο 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β.

Ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας δεχόμαστε παρεμβολές στην εκχωρημένη από το Ελληνικό Δημόσιο συχνότητά μας 95,8 MHz. Για πολλά χρόνια καταγγέλλαμε εγγράφως το γεγονός στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες μας αγνοούσαν. Έκτοτε τα FM της περιφέρειας έγιναν ζούγκλα, με τα γνωστά αποτελέσματα…
Το 1999 με το άρθρο 53 του ν. 2778 όλοι οι παράνομοι ρ/σ που μας παρέμβαλαν νομιμοποιούνται (νόμος Ρέππα) και εκπέμπουν ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον στα όρια της συχνότητάς μας.
Δεν μας απασχολεί όμως, εφόσον από το 1994 για να αποφύγουμε τις παρεμβολές και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ την νόμιμη συχνότητά μας μεταφέροντας τον κεντρικό μας πομπό της Λυγιάς στους 95,5 MHz, ενώ ταυτόχρονα ενημερώσαμε εγγράφως τους υπευθύνους.

Με την παρούσα διαμορφωμένη κατάσταση και όντας αδύνατον να εκπέμψουμε στους 95,8 έρχεται «όψιμα» (μετά από 17 χρόνια!!!) το αναρμόδιο σύμφωνα με το νόμο 3431/2006 (βλέπε και την πρόσφατη υπ’ αριθ. 2719/2011 απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ) ΕΣΡ, να υιοθετήσει μια ανυπόστατη καταγγελία και παρά τα στοιχεία που έχουμε καταθέσει, να μας επιβάλει εκπομπή από ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ(!) στους 95,8 MHz.

Η ανυπόστατη καταγγελία ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ, ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑΘΕΙ ΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.
Ακούστε τον τότε (16-4-10) αντιδήμαρχο της Ζαχάρως κ. Γιάννη Σχίζα να μας καθυβρίζει μέσα από την ίδια μας την εκπομπή και να μας απειλεί ευθέως ότι θα πάει στον πρόεδρο του ΕΣΡ για να μας κλείσει. Τα γεγονότα που έκτοτε ακολούθησαν, εκθέτουν όλους τους θεσμούς στους οποίους αναφέρεται ο κ. Σχίζας.

Ακούστε εδώ το ηχητικό. Έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον:
http://ionionfm.gr/player.php?clipid=33534&Narea=ΖΑΧΑΡΩ&Mid=17&sub1=1&Sid=37&sub2=1


Κατόπιν τη σκυτάλη της «συμμόρφωσής» μας, παίρνει η ΕΕΤΤ. Η ΕΕΤΤ που είναι αρμόδια για θέματα Φάσματος, δεν εξετάζει τα έγγραφα που της καταθέτουμε, αλλά μας τιμωρεί με το γνωστό πρόστιμο των 80.000 ευρώ, υιοθετώντας την απόφαση (90/2010) του αναρμόδιου ΕΣΡ, προκαλώντας έτσι ουσιαστικά φίμωση στον μοναδικό ενημερωτικό σταθμό της Ηλείας.

Στους 95,8ΜΗz που ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΧΉΣ, (απορυθμίζοντας πλήρως την αυτορυθμισμένη οριακή ισορροπία που υπήρχε στην περιφέρεια, από την μακροχρόνια απουσία της πολιτείας) εκπέμπουν ήδη πριν το 1999, ο Ρ/Σ ΑΡΚΑΔΙΚΉ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ από το κέντρο εκπομπής Ζάτουνα Αρκαδίας με υψόμετρο 1500 μέτρα και «πιάτο» την Ηλεία, στη συχνότητα 95,9 ΜΗz και ο Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM από το κέντρο εκπομπής Πεταλιδίου Μεσσηνίας με υψόμετρο 950 μέτρα, στους 95,7 ΜΗz και οι οποίοι με τον νόμο Ρέππα (2778/99) ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ.
Δηλαδή ένας περαιτέρω τρόπος φίμωσης στους ήδη υπάρχοντες των προστίμων! Ένεκα αυτών των εκπομπών, ο σταθμός μας, έχει ουσιαστικά φιμωθεί σε όλη σχεδόν την νότια και νοτιοανατολική Ηλεία (με προβλήματα ακόμη και σε «δύσκολες» περιοχές της πρωτεύουσας του Πύργου) με αποτέλεσμα ένα πολύ μεγάλο μέρος ακροατών μας να μην έχει πλέον πρόσβαση στην τοπική ενημέρωση που επί 23 χρόνια απολάμβανε. Επιπλέον η οικονομική ζημιά στην οποία υπόκειται ο σταθμός μας, (ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η αγορά έχει σχεδόν νεκρώσει, αλλά και κατά την οποία καλούμεθα κάθε τόσο να συμβάλουμε με δυσβάσταχτα ποσά) είναι ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη.

Η χρήση 2010 έκλεισε για το ΙΟΝΙΟΝ FM με ζημιά - για πρώτη φορά στα 23 χρόνια λειτουργίας μας - μην έχοντας απολύσει ούτε έναν εργαζόμενο. Γίνεται αντιληπτό ότι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις θα προκαλέσουν οικονομική κατάρρευση, διακοπή λειτουργίας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Νομού Ηλείας και επιπλέον ανέργους.

Το ΙΟΝΙΟΝ FM Αχαΐας, συνεργαζόμενος σταθμός με το ΙΟΝΙΟΝ FM Ηλείας, (ανήκει σε στενό συγγενικό μας πρόσωπο) που εκπέμπει ενημερωτικό πρόγραμμα από το 1994 στην Πάτρα, φιμώθηκε με άλλη παράλογη απόφαση του ΕΣΡ, μετά από ανυπόστατη καταγγελία των ίδιων κύκλων.
Τα μηχανήματα του ΙΟΝΙΟΝ FM Αχαΐας κατασχέθηκαν αιφνιδίως την πρώτη εργάσιμη του Σεπτέμβρη (5/9/2011) από την ΕΕΤΤ με παράτυπη υπογραφή υπαλλήλου της και ενώ είχε ζητηθεί εκ μέρους μας προθεσμία λόγω της Αίτησης Ακύρωσης και Αίτησης Αναστολής που εκκρεμούσε (και εκκρεμεί) στο Σ.τ.Ε.
Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τυχαίο το γεγονός πως ένα μήνα πριν (29/7/11), σε ρεπορτάζ του συνεργαζόμενου σταθμού IONION FM Ηλείας, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος αναφερόταν σε διασπάθιση χρημάτων από την ΕΕΤΤ:

Πατήστε εδώ το ηχητικό ρεπορτάζ:
http://ionionfm.gr/player.php?clipid=39174&Narea=ΠΑΤΡΑ&Mid=17&sub1=1&Sid=37&sub2=1

Όμως το ότι μετά την κατάσχεση, η ΕΕΤΤ επέβαλε ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ 50.000 ευρώ σε έναν ήδη κλειστό και κατασχεμένο σταθμό, πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ποθεί και την χαριστική βολή!

Μέσα στο Δεκέμβρη του 2011 καλούμεθα στην ολομέλεια του ΕΣΡ με θέμα το καθιερωμένο πρωταπριλιάτικο αστείο του σταθμού, μετά την ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ καταγγελία των ίδιων κύκλων της Ζαχάρως!
Από τα ηχητικά αποσπάσματα αποδεικνύεται περίτρανα ότι είχαμε πρόθεση να τιμήσουμε μόνο το έθιμο (ουσιαστικά λέγοντας πως σήμερα είναι πρωταπριλιά και θα σας πούμε ένα ψέμα) και δεν προβήκαμε καν σε ψέμα ή σε διασπορά ψευδών ειδήσεων. Δεν έπρεπε καν να είχαμε κληθεί!

Εδώ η έναρξη της εκπομπής της πρωταπριλιάς για να ακούσετε αν είχαμε διάθεση για πρωταπριλιάτικα ψέματα, όπως κατηγορούμεθα ότι κάναμε στη συνέχεια της εκπομπής:

http://easyradio.gr/showFplayer.php?sid=0&bid=5&RS=ionionfm&rsid=1&pgDate=1301656826&type=showarchive

Και εδώ η ανακοίνωση του «ψέματος» παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Καφύρα, που με τους δημοσιογράφους της εκπομπής γελούσαν με το ψέμα, λέγοντας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ:

http://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=37782&Narea=ΗΛΕΙΑ,

Όλα αυτά τα έχει ελέγξει το ΕΣΡ από την εκζητηθείσα ροή που αποστείλαμε προς έλεγχο. Και παρ’ όλα αυτά μας καλεί! Με 8 μήνες καθυστέρηση! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; Αυτό όμως είναι κάτι που θα αποκαλυφθεί αργότερα…


Αν ο βασιλιάς είναι τρελός, έχουμε πολιτική ευθύνη που τον συντηρούμε. Αν παριστάνει τον τρελό, είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί των πράξεών του.

Έλληνες συμπατριώτες, ζούμε μια ζοφερή κατάσταση! Εκτελείται εις βάρος μας ένα βρώμικο συμβόλαιο θανάτου επειδή έχουμε γνώμη και το θάρρος για να την εκφράζουμε. Δεν υπάρχει άλλος λόγος!
Κάποιος θα πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή την κατρακύλα και να γλιτώσει τους έλληνες πολίτες από «ανεξέλεγκτες» καταστάσεις και από την διατελούσα σε κώμα ελληνική διοίκηση.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Αν δεν το κάνετε, η επόμενή μας συνάντηση θα είναι στην εν Ηλεία κηδεία μας για να απαλύνετε την συνείδησή σας με τον επικήδειο που θα μας εκφωνήσετε. Που όμως θα σας επιτρέψει ΜΟΝΟ να πάτε ήσυχοι για ύπνο, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕΙΡΑ….

Υ.Γ. Έχουμε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, πάνω από 800 σελίδες εγγράφων που αποδεικνύουν περίτρανα τα δίκια μας, τις διώξεις, αλλά και το χάλι της δημόσιας διοίκησης που απολαμβάνουμε.


Δημήτρης Ι. Κολόκας


Ακούστηκε 2 φορές μέχρι τώρα