IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334





Κύκλος Διαλέξεων Συνείδηση & Μορφή - Διλήμματα κι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης
08.03.24


Το Εργαστήριο Φιλοσοφίας & Τέχνης του Τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, υπό την επιστημονική εποπτεία της καθηγ. Φιλοσοφικής ανθρωπολογίας του ΕΚΠΑ Άννας Λάζου διοργανώνει σειρά διαλέξεων κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2023-Απριλίου 2024 σχετικά με το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης.

Μιλώντας για την ερευνητική ομάδα στο IONION FM, η κ. Λάζου, σημείωσε πως αποτελείται από ερευνητές της φιλοσοφίας και καλλιτέχνες. Και οι ερευνητές της φιλοσοφίας και οι δημιουργοί που κινούνται στο χώρο της τέχνης έχουμε λόγο για τα προβλήματα της τεχνητής νοημοσύνης από πλευράς ηθικής τα οποία απασχολούν τον μέσο άνθρωπο και όχι μόνο τους ειδικούς.

Οι διαλέξεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό και είναι διαθέσιμες με ελεύθερη είσοδο. Η πλήρης παρακολούθηση όλων των διαλέξεων δίνει τη δυνατότητα βεβαίωσης παρακολούθησης, όπως και δωρεάν παρακολούθησης της πρώτης εβδομάδας διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος που θα λάβει χώρα τον Μάιο 2024 στην Επίδαυρο υπό την αιγίδα τριών Πανεπιστημίων.

Όπως είπε, οι διαλέξεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, έχουν καταγραφεί και υπάρχουν στο κανάλι της ομάδας στο you tube  

Το πρόγραμμα βασίζεται στο μοντέλο Μικτής Μάθησης; (Blended Learning), το οποίο περιλαμβάνει:

Εξ αποστάσεως παρακολούθηση µε την πλατφόρμα zoom.

Επιλεγμένες βιωματικές συναντήσεις με ενεργή συμμετοχή στο διάλογο σε ακαδημαϊκά κατάλληλους χώρους.

Η λήξη των μαθημάτων είναι στις  25 Απριλίου 2024 και το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν

Όσον αφορά Το Εργαστήριο «Φιλοσοφίας και Τέχνης», αυτό ιδρύθηκε το 2021 στο Τμήμα Φιλοσοφίας και εξυπηρετεί την έρευνα τόσο σε αρχαίες όσο και σε νεότερες και σύγχρονες πηγές για τη σχέση φιλοσοφίας και τέχνης αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία της διεπιστημονικότητας (Interdisciplinarity) και της συγκρισιμότητας με άλλες μαθήσεις και θεωρητικά πεδία (Comparatism). Η εξέταση της ανθρώπινης δημιουργικότητας στο πεδίο της τέχνης, αλλά και των προϋποθέσεων και κριτηρίων πρόσληψης και κατανόησης της τέχνης και αξιοποίησής της στην καθημερινότητα του βίου είναι ζητήματα διερεύνησης σε θεωρητική αλλά και πρακτική/καλλιτεχνική διάσταση. Επιπλέον, προωθούνται καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα φιλοσοφικής εξέτασης της τέχνης σε σχέση με παιδαγωγικές και θεραπευτικές πρακτικές αλλά και με την πληροφορική και την ψηφιακή τεχνολογία.

Στόχοι του Εργαστηρίου είναι η κάλυψη ακαδημαϊκών, ερευνητικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών και εκδοτικών αναγκών στα αντικείμενα φιλοσοφίας και τέχνης, καθώς και σε συναφή επιστημονικά πεδία, η εποπτεία άσκησης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών, η ανάπτυξη νέου εκπαιδευτικού και ερευνητικού υλικού, μεταπτυχιακών προγραμμάτων και αρχείων ως βάσης νέων ερευνητικών δεδομένων.



επιστροφή