IONION FM - Ειδήσεις Δυτικής Ελλάδας
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΕΕ 2018/334





Ν. Λοχοβίτης: Δεν βγαίνει ο μήνας - Βγαίνουμε στο δρόμο! Απεργία 28 Φλεβάρη
16.02.24


«Την ώρα που 38 Εργατικά Κέντρα ανάμεσα τους τα εργατικά κέντρα Αθήνας- Πάτρας-Πειραιά και Αμαλιάδας, 13 μεγάλες Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει απεργία για τις 28 Φλεβάρη η θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ προτείνει απεργία για τον Απρίλη-ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι δηλαδή- και από κοντά τα άφαντα εξαπτέρυγα του όπως το Εργατικό Κέντρο Πύργου, είναι η ώρα της μάχης για όλους εμάς τους εργαζόμενους για το δίκιο μας», είπε στο IONION FM ο Πρόεδρος ΕΔΟΠ - ΔΕΗ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Νίκος Λοχοβίτης.

Μετατρέπουμε, είπε, την 28η Φλεβάρη, ημέρα που ένα χρόνο πριν έγινε το έγκλημα στα Τέμπη, από ημέρα πένθους σε ημέρα αγώνα. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα αυτό, στέλνουμε με τη συμμετοχή μας μαζί με τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, φοιτητές-μαθητές και εκπαιδευτικούς, ηχηρή απάντηση και από τον νομό Ηλείας.

Το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί επιβιώνουμε με μισθούς - χαρτζιλίκια, σε συνθήκες που το κόστος ζωής εκτοξεύεται, επιβεβαιώνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για το 2023, προσθέτοντας ακόμα περισσότερους λόγους για μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 28ης Φλεβάρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 700.000 εργαζόμενοι - δηλαδή 3 στους 10 - έχουμε μισθό που δεν φτάνει ούτε τα 800 ευρώ μεικτά, ενώ πάνω από 280.000 είναι όσοι καλούμαστε να βγάλουμε τον μήνα με λιγότερα από 500 ευρώ μεικτά!

Πρόκειται για το ζοφερό τοπίο που φέρει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων, οι οποίες νομοθέτησαν τη συμπίεση του μισθού με πάμπολλους τρόπους: Από την επίθεση στις ΣΣΕ (με το 75% των εργαζομένων να μην καλύπτονται πλέον από κλαδική Σύμβαση, ενώ παραμένει η απαγόρευση συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού) μέχρι την επέκταση της εργασίας - λάστιχο, που δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να μειώνει ακόμα περισσότερο το «κόστος» του εργάτη. Μιλάμε για το νόμο Αχτσιόγλου-Βρούτση, το νόμο Χατζηδάκη του 2021, πάλι το νόμο του Χατζηδάκη το 2023 για 13 ώρες συνεχόμενης δουλειάς και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.



επιστροφή