IONION FM - Ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας
 
 





ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΕ 2018/334





ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ


Τα GPS των smartphones μας θα έχουν ακρίβεια... 30 εκατοστών, το 2018!
27.09.17

Το GPS της συσκευής μας είναι ένα αρκετά βοηθητικό χαρακτηριστικό, καθώς μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τους χάρτες και την πλοήγηση, να βρίσκουμε σημεία ενδιαφέροντος και φίλους μας που βρίσκονται κοντά μας και πολλά ακόμη. Για κάποιους, βέβαια, είναι και ένα εργαλείο "κατασκοπείας" για τη Google και τις εταιρείες των οποίων τα apps χρησιμοποιούμε, ώστε να γνωρίζουν αρκετά για εμάς, τη ζωή μας και τα ενδιαφέροντά μας (με απώτερο σκοπό, το κέρδος).

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία του GPS στα smartphones συνεχίζει να εξελίσσεται. Αυτή τη στιγμή, η ακρίβεια των δεκτών αγγίζει τα 5 μέτρα, τα οποία είναι αποδεκτά για πλοήγηση ή άλλες, τυπικές χρήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, το 2018 θα αρχίσουμε να βρίσκουμε εξελιγμένους δέκτες στα κινητά μας, με ακρίβεια που θα αγγίζει τα 30 εκατοστά! ʼυτό αναφέρθηκε στο ION GNSS+ conference στο Πορτλαντ που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, κατά την παρουσίαση του νέου BCM47755 chip της Broadcom.

Το chip αυτό, εκτός από μεγαλύτερη ακρίβεια (πρακτικά θα μπορεί να μας λέει ακριβώς που βρισκόμαστε εμείς ή η συσκευή μας, οπότε ίσως την "χάνουμε" σπανιότερα πλέον), θα προσφέρει και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, η οποία είναι σημαντική για την αύξηση της αυτονομίας των συσκευών μας. Με την "μισή κατανάλωση", όπως αναφέρθηκε, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το GPS με ακρίβεια ακόμη και μέσα στα "τσιμεντένια φαράγγια των πόλεων".

Το chip της Broadcom θα καταφέρει τα παραπάνω χάρη στην υποστήριξη λήψης σημάτων κατηγορίας L1 και L5, την οποία πρώτη φορά θα δούμε σε ένα chip ευρείας παραγωγής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ορισμένα μοντέλα που θα παρουσιαστούν το 2018 έχουν ήδη συμπεριλάβει το νέο chip στα σχέδια κατασκευής τους.

Πηγη: http://www.myphone.gr - http://www.androidauthority.com

 




ΔΙΑΒΑΣΤΕ
29-02-12  Ένας Έλληνας πρωταγωνιστής σε διαστρικό ταξίδι